Shōgun-maker Jonathan Van Tulleken gaat langverwachte Blade Runner-serie regisseren

TV en Series
dinsdag, 20 februari 2024 om 14:11
ustmjsddlekzph4akzgysekijf4
Jonathan van Tulleken, bekend van zijn werk als regisseur en uitvoerend producent van de FX-serie Shōgun, is aangewezen als vaandeldrager van de veelbelovende Prime Video-serie Blade Runner 2099. Zo meldt Deadline. Deze aanstelling volgt op het terugtreden van Jeremy Podeswa, die oorspronkelijk was geselecteerd voor de regie van de eerste twee afleveringen maar moest wijken vanwege planningsconflicten door aanpassingen in het productieschema als gevolg van de WGA-staking.
De opnames zouden oorspronkelijk in Belfast van start gaan, maar Blade Runner 2099 had te maken met vertraging vanwege de stakingen in Hollywood. Desondanks waren de voorbereidingen in Belfast al maanden aan de gang, zoals gemeld door Northern Ireland Screen. Recentelijk heeft de serie de productie verplaatst naar Praag, Tsjechië, een locatie die momenteel populair is voor grote sci-fi streamingseries zoals Apple TV+'s Foundation. De opnames voor Blade Runner 2099 staan nu gepland om te beginnen in april.
Deze beperkte serie, een vervolg op de bejubelde Blade Runner 2049, wordt geproduceerd door Alcon Entertainment en Scott Free Productions, met Ridley Scott, de regisseur van het oorspronkelijke Blade Runner uit 1982, als uitvoerend producent. Silka Luisa staat aan het roer als schrijver, uitvoerend producent en showrunner, terwijl Michael Green, de schrijver van Blade Runner 2049, fungeert als niet-schrijvend uitvoerend producent.
Met de opwindende ontwikkelingen rond Blade Runner 2099 en de ervaren Jonathan van Tulleken aan het roer, belooft de nieuwe serie een indrukwekkende voortzetting te worden van het Blade Runner-universum. De verhuizing van de productie naar Praag voegt een extra dimensie toe aan de serie, die gepland staat om in april te beginnen met filmen. Onder leiding van gerenommeerde namen uit de industrie, zoals Ridley Scott en Silka Luisa, blijft Blade Runner 2099 een serie om in de gaten te houden. Kijk jij uit naar nog meer verhalen in het Blade Runner-universum?
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!