Bizarre documentaire over beruchte cyberstalker Matthew Hardy vanaf morgen nieuw op Netflix

Films
dinsdag, 20 februari 2024 om 13:13
tpnc83ifbeow9uvuv9gglri6c15
Op 21 februari wordt wereldwijd op Netflix de tweedelige documentaire Can I Tell You A Secret uitgebracht, geproduceerd door het productiebedrijf van de gevierde documentaire maker Louis Theroux. De film belicht het schrijnende verhaal van slachtoffers van de beruchte Britse cyberstalker, Matthew Hardy, en hoe zij uiteindelijk hebben bijgedragen aan zijn gerechtelijke vervolging.
De documentaire vertelt op aangrijpende wijze het ware levensverhaal van vrouwen die het doelwit waren van de seriële cyberstalker. Aan de hand van hun getuigenissen wordt het angstaanjagende en langdurige online pestgedrag gedetailleerd beschreven.
Matthew Hardy, veroordeeld tot een recordbrekende negen jaar gevangenisstraf in het Verenigd Koninkrijk voor online stalking, gebruikte valse sociale media-accounts om contact te leggen met mensen met de bedrieglijke boodschap “Kan ik je een geheim vertellen?”. Zijn daden veroorzaakten tweedracht en verdriet, vaak met verstrekkende gevolgen voor de slachtoffers en hun naasten.
De documentaire werpt ook licht op het politieonderzoek en hoe de slachtoffers een cruciale rol speelden bij het helpen van de autoriteiten bij de arrestatie van de online misbruiker. Het project, genaamd Can I Tell You A Secret?, markeert de eerste samenwerking tussen Netflix en Mindhouse, het productiebedrijf van Theroux, Nancy Strang, en Arron Fellows.
Nancy Strang, mede-oprichter van Mindhouse, benadrukt de diepgaande impact van Hardy's langdurige intimidatiecampagne op de betrokken vrouwen. Ze hoopt dat de getuigenissen in de documentaire niet alleen bewustwording creëren over online stalking, maar ook het gesprek zullen veranderen over wat als schadelijk wordt beschouwd in dit digitale tijdperk.
De documentaire is een belangrijke mijlpaal voor Mindhouse, dat met complexe en boeiende documentaires een sterke reputatie weet op te bouwen. Can I Tell You A Secret is vanaf vandaag te zien op Netflix. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!