Regina King schittert in eerste trailer van nieuwe Netflix-film 'Shirley'

Films
maandag, 19 februari 2024 om 19:24
aaaaqvxcpjhpyrq65h2l5qbamaxitpcczfzfabd8gb1coofvowdvqkd74hrcqisdl1ayce9yzqrmx1z6xpwdxu4ntz 4s xjiwbakntwfl3h7g7kc9dgxlkcpw rdpnntrqysnbhceflbwb0n5pihdzxdssn
Netflix heeft de langverwachte trailer van hun aankomende biografische dramafilm Shirley uitgebracht, met Regina King en Lance Reddick in de hoofdrollen. De film is vanaf vrijdag 22 maart wereldwijd te streamen waarbij actrice Regina King schittert als politieke pionier Shirley Chisholm.
De film volgt het baanbrekende verloop van Chisholms campagne voor het presidentschap van de Verenigde Staten in 1972 in kaart brengt. Chisholm was de eerste zwarte kandidaat die streed om de nominatie van een belangrijke politieke partij voor het presidentschap. Haar pioniersrol begon echter al in 1968, toen ze als eerste zwarte vrouw werd gekozen in het Amerikaanse Congres. Het scenario en de regie van Shirley zijn in handen van John Ridley, een Oscarwinnaar voor zijn werk aan 12 Years a Slave.
In de eerste trailer van "Shirley" zien we de transformatie van King in Chisholm en krijgen we een voorproefje van haar gepassioneerde karakter. Een kiezer vertelt Chisholm: "Je klinkt net als elke andere politicus." Haar antwoord luidt: "Zie ik eruit als elke andere politicus?"
De erfenis van Chisholm kwam opnieuw in de schijnwerpers tijdens de Democratische voorverkiezingen van 2008, toen Barack Obama en Hillary Clinton hun historische strijd voerden voor de "eersten" – waarbij de winnaar ofwel de eerste Afro-Amerikaanse genomineerde van een grote partij zou zijn, ofwel de eerste vrouwelijke genomineerde. Chisholm heeft ook een belangrijke invloed gehad op andere vrouwen van kleur in de politiek, waaronder de Californische congresvrouw Barbara Lee. In een interview uit 2017 verklaarde Lee dat Chisholm een diepgaande invloed had op haar carrière. Lee had zelfs gewerkt voor Chisholms presidentiële campagne in 1972.
Ter gelegenheid van de 50e verjaardag van Chisholms toetreding tot het Congres kopte The New York Times in 2019: "2019 Behoort toe aan Shirley Chisholm", waarbij ze Chisholm beschreven als een "eenmans voorloper van moderne progressieve politiek" die genoot van een hernieuwde interesse, 14 jaar na haar overlijden.
De invloed van Shirley Chisholm op de Amerikaanse politiek is overduidelijk aanwezig. Het werd dan ook hoog tijd dat Chisholm haar eigen film zou krijgen, en vanaf 22 maart is de politieke, biografische dramafilm te streamen op Netflix.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!