Waargebeurde bioscoopfilm met Orlando Bloom en David Harbour vanaf vandaag te zien op Netflix

Films
zaterdag, 24 februari 2024 om 8:00
ntnv95kcjnhcfdvzjriu2ccxkq2
Vanaf vandaag kunnen Netflix-abonnees zich onderdompelen in de wereld van snelheid, passie en de onvoorspelbare weg naar succes met de release van de bioscoopfilm Gran Turismo. Geregisseerd door Neill Blomkamp en geproduceerd door Columbia Pictures, PlayStation Productions en 2.0 Entertainment, biedt de film een meeslepende kijk op het waargebeurde verhaal van Jann Mardenborough, een jonge gamer die de sprong waagt van virtuele racebanen naar echte racecircuits.
De film draait om een getalenteerde jonge gamer, briljant vertolkt door Archie Madekwe, die zijn racevaardigheden op de virtuele baan wil omzetten in een carrière als professioneel autocoureur. Het verhaal krijgt een extra dosis spanning wanneer hij het opneemt tegen een gevestigde GT Academy-coureur, gespeeld door niemand minder dan Orlando Bloom, die de opkomst van de jonge coureur als een bedreiging ziet.
De inspiratie voor Gran Turismo komt rechtstreeks uit het leven van Jann Mardenborough, de Britse autocoureur die in 2011 geschiedenis schreef door de GT Academy-wedstrijd te winnen. Met zijn overwinning werd hij de jongste winnaar ooit, verslaand 90.000 andere deelnemers. De beloning voor zijn virtuele triomf? Een plekje in het prestigieuze Nissan-team voor de uitdagende Dubai 24-uursrace.
Het echte avontuur begon voor Mardenborough na deze eerste overwinning. Hij waagde zich aan diverse raceseries, waaronder de Formule 3 European Championship, de GP3 Series en de GP2 Series, waarin hij zijn talent en doorzettingsvermogen liet zien. In een opmerkelijk debuut tijdens de 24 uur van Le Mans in 2013 behaalde hij een indrukwekkende derde plaats in de LMP2-klasse.
De film biedt niet alleen een opwindende kijk op de wereld van professioneel racen, maar werpt ook een boeiende blik op de evolutie van esports naar echte sportarena's. Vanaf vandaag scheurt Gran Turismo de huiskamers binnen. Ga jij de film kijken?
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!