'Age of Mythology Retold' gaat verder dan een gebruikelijke definitive edition

Games
vrijdag, 23 februari 2024 om 23:19
1
Tijdens de New Year, New Age-livestream van Microsoft is vandaag voor het eerst uitgebreid aandacht besteed aan Age of Mythology Retold, de vernieuwde uitgave van de geliefde Age of Empires-spin-off. De RTS-game, aangekondigd eind 2022, werd in detail getoond, met nadruk op nieuwe grafische en gameplay-upgrades. Een releasedatum laat helaas nog even op zich wachten.
De presentatie onthulde gedetailleerde beelden van mythische monsters zoals medusa's, pegasus-scouts en de titan Cerberus, die gebruikmaakte van augmented reality. De grafische verbeteringen zijn aanzienlijk, met aanpassingen aan modellen tijdens het upgraden door de tijdperken.
Producer Earnest Yuen benadrukte in gesprek met PCGamer.com dat Age of Mythology: Retold verder gaat dan gebruikelijke definitieve edities. De game maakt gebruik van de engine en graphics van Age of Empires 3 Definitive Edition, aangevuld met toevoegingen zoals ray tracing, verhoogde populatielimieten en een engine voor speciale effecten. Deze veranderingen beogen niet alleen een visuele indruk te maken, maar ook de gameplay te vernieuwen, zoals de controle over myth units en de cooldowns voor god powers.
Belangrijke aanpassingen, zoals een herziening van de populatielimiet en de mogelijkheid om myth units handmatig te besturen, worden toegejuicht door de competitieve Age of Mythology-community. De veranderingen in god powers, met cooldowns in plaats van eenmalige acties, dragen bij aan het competitieve aspect van de game.
Yuen onderstreept de noodzaak van updates in interface, gamebalans en bugfixes om de game levensvatbaar te houden voor esports. Ondanks deze verbeteringen wil het team van Microsoft trouw blijven aan het originele spel, met als doel het een epische en competitieve ervaring te maken die de liefde voor het oorspronkelijke spel behoudt. Age of Mythology: Retold wordt later dit jaar verwacht voor zowel PC als Xbox.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!