Nieuwe Game of Thrones-prequelserie vanaf eind 2025 te zien op HBO Max

TV en Series
zaterdag, 24 februari 2024 om 9:23
fxxzjnha05ewf8btqja7sx90gne
In april 2023 onthulde HBO de nieuwe Game of Thrones-prequel, getiteld A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight, gebaseerd op de verhalen van George R.R. Martin. Deze serie speelt zich af een eeuw voor de gebeurtenissen in Game of Thrones en volgt de avonturen van de jonge ridder Ser Duncan the Tall en zijn schildknaap Egg.
Het verhaal vindt plaats ongeveer 72 jaar na House of the Dragon en 100 jaar voor Game of Thrones. George R.R. Martin is betrokken als schrijver en uitvoerend producent, en momenteel is de preproductie aan de gang. Tijdens een recente earnings call onthulde HBO's CEO, David Zaslov, dat de serie naar verwachting eind 2025 op HBO Max zal debuteren.
Hoewel het eerste seizoen van House of the Dragon bijna $200 miljoen kostte, suggereerde Martin dat het eerste seizoen van The Hedge Knight mogelijk uit zes afleveringen zou bestaan, waardoor het productiebudget wellicht lager uitvalt. Warner Bros. Discovery heeft interesse getoond in het uitbreiden van de franchise, met plannen om ook de andere Dunk & Egg-novellen aan te passen. Ondanks de uitdagingen, zoals een vijf maanden durende productiestop door Hollywood-stakingen, lijkt de productie nu op schema te liggen.
Officiële aankondigingen over de cast en verdere details moeten nog komen, maar Martin belooft trouwe bewerkingen van zijn Dunk & Egg-verhalen voor het scherm. Fans kunnen zich verheugen op een boeiende toevoeging aan het Game of Thrones-universum, met de verwachting dat The Hedge Knight de eerste van meerdere Dunk & Egg-adaptaties zal zijn.
Het langverwachte tweede seizoen van House of the Dragon gaat later dit jaar van start. HBO heeft ook aangekondigd te werken aan nog een prequelserie, Aegon’s Conquest, waarin het verhaal van de legendarische Targaryen koning en zijn twee zussen zal worden verteld. Kortom, genoeg om naar uit te kijken voor de Game of Thrones-fans!
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!