Oscar-genomineerde Netflix-film gratis te zien op YouTube: "Een van de beste animatiefilms van 2023"

Films
maandag, 19 februari 2024 om 20:32
p89fzzvrfb3zmo0l59vf2vnlu1u
De animatiefilm Nimona verovert de harten van kijkers op het YouTube-kanaal van Netflix. De film is vanaf vandaag namelijk volledig gratis te bekijken. Geregisseerd door Nick Bruno en Troy Quane en gebaseerd op de graphic novel van ND Stevenson, speelt de film zich af in een futuristische en fantasierijke wereld, doordrenkt met invloeden uit de Middeleeuwen.
Het verhaal draait om Ballister Boldheart, een voormalige ridder die beschuldigd wordt van de moord op koningin Valerin, en zijn onwaarschijnlijke sidekick Nimona, een vormveranderend personage met eigen demonische krachten. Deze personages, ingesproken door Chloë Grace Moretz en Riz Ahmed, leiden de kijkers door een meeslepend fantasierijk avontuur.
De film, oorspronkelijk ontwikkeld door Blue Sky Studios, kende een hobbelige start na de sluiting van de studio in 2021. Annapurna Pictures bracht echter nieuw leven in het project, met regisseurs Bruno en Quane aan boord, en Netflix als wereldwijde distributeur. De wereldpremière vond plaats op het Annecy International Animation Film Festival en kreeg lovende kritieken voor animatie, muziek, personages en vocale prestaties. De film ontving nominaties voor Beste Animatiefilm bij prestigieuze prijzen zoals de Critics' Choice, Annie Awards en Academy Awards.
Nimona is nu volledig gratis te zien op het YouTube-kanaal van Netflix. Een uniqum; de streamingdienst hoopt ogenschijnlijk zo meer aandacht te trekken met de animatiefilm in aanloop naar de uitreiking van de Academy Awards waar de film meedingt voor het felbegeerde beeldje in de catagorie Beste Animatie Film.
Bekijk hieronder Nimona volledig gratis:
De keuze van Netflix kan op social media in iedergeval op veel steun rekenen. Zo schrijft iemand: "Netflix heeft Nimona gratis beschikbaar gesteld op YouTube voor iedereen die het wil zien. Als je geen Netflix-account hebt en de film nog niet hebt gezien, is dit nu je kans, en ik raad het ten zeerste aan. Het is een van de beste geanimeerde films van 2023. Ik hoop dat we binnenkort ook een Blu-Ray-versie zullen krijgen."
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!

Netflix has released Nimona for free onto YouTube for anyone that wants to see it. If you don't have a Netflix account and you haven't seen the film, now's your chance and I highly recommend it. It's one of the best animated films of 2023. I hope we eventually get a Blu-Ray soon.

Image
13.2K
Reply