Dystopische Netflix-film met Michael Penã maakt indruk: "Zagen plotwending nooit aankomen!"

Films
woensdag, 28 februari 2024 om 18:35
b1xkcrdx0na2xcpbcjxsoj9nqit
Hoewel Netflix er een handje van heeft om de tijd tussen grote producties te overbruggen met heel wat middelmaat, zit er zo nu en dan nog weleens een juweeltje tussen. Bij The Nerd Shepherd hebben we een voorliefde voor chaos en destructie, en dat is precies wat de gewaagde sciencefictionfilm Extinction uit 2018 te bieden heeft.
Het verhaal volgt Peter, gespeeld door Narcos-acteur Michael Peña, die regelmatig last heeft van nachtmerries waarin hij getuige is van een luchtaanval met veel slachtoffers, waaronder zijn gezin en hijzelf. Wanneer deze nachtmerries werkelijkheid worden, moeten ze vluchten voor hun leven. Gaandeweg wordt duidelijk dat zijn vrouw Alice gewond raakt in een vuurgevecht en een van de indringers in gijzeling wordt genomen.
Ondanks de lage IMDb-score geven Netflix-kijkers op sociale media overwegend positieve reacties. Een kijker raadt aan: "Als je op zoek bent naar een degelijke sciencefictionfilm, probeer dan Extinction op Netflix. Het is een paar jaar oud, maar ik vond het echt leuk. Een futuristische aarde en een thema van buitenaardse invasie." Terwijl iemand anders schrijft: "Greep ons vanaf het begin vast en we zagen de plotwending nooit aankomen."
Extinction mag dan wellicht niet de hoogste IMDb-score hebben, namelijk een magere 5.8, maar voor liefhebbers van verrassende sciencefiction met een eigenzinnige twist is deze film zeker de moeite waard om te kijken. De combinatie van onverwachte plotwendingen, een boeiende cast en een gedurfde verhaallijn maken het tot een film die meer aandacht verdient. Bekijk hieronder de trailer. Ga jij de film een kans geven?
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!