Door James Gunn-geproduceerde duistere superheldenfilm nu te zien op Netflix

Films
zondag, 31 maart 2024 om 8:00
qawncm1xbbda0rhzdncczdjx2za
Vanaf vandaag kunnen Netflix-abonnees genieten van de duistere superheldenfilm Brightburn, geregisseerd door David Yarovesky en geproduceerd door James Gunn en Kenneth Huang. Met een cast bestaande uit Elizabeth Banks, David Denman, Jackson A. Dunn, Matt Jones en Meredith Hagner, trekt Brightburn de kijkers mee in een wereld van duistere krachten en verborgen agenda's.
Het verhaal van Brightburn begint wanneer een ruimteschip in 2006 neerstort in een bos in Brightburn, Kansas. Tori en Kyle Breyer, een echtpaar dat worstelt met vruchtbaarheidsproblemen, ontdekken het wrak en vinden een baby erin. Ze besluiten hem te adopteren en noemen hem Brandon. Wat ze echter niet weten, is dat deze baby van buitenaardse oorsprong is en bovenmenselijke krachten bezit.
Terwijl Brandon opgroeit, ontdekt hij langzaam zijn krachten, waaronder bovenmenselijke kracht en het vermogen om te vliegen. Maar deze gaven komen met een duistere keerzijde. Brandon begint zich anders te gedragen, met toenemende woede-uitbarstingen en een verontrustende verandering in zijn persoonlijkheid.
Het concept van Brightburn is een opvallende draai aan het verhaal van Superman, waarin de held wordt geportretteerd als een bron van angst en vernietiging in plaats van hoop en redding. De film, geproduceerd en gefinancierd door Screen Gems, Stage 6 Films, The H Collective en Troll Court Entertainment, biedt een frisse kijk op het superheldengenre door het te vermengen met het horror- en thrilleraspect.
Hoewel Brightburn gemengde recensies ontving van critici, met lof voor de horror-elementen, het gore gehalte, het concept en de prestaties van Elizabeth Banks, werd de film bekritiseerd vanwege het schrijfwerk en het tempo. Ondanks deze gemengde reacties wist de film een respectabele opbrengst te behalen van $32,9 miljoen, tegenover een productiebudget van $6-12 miljoen. Bekijk hieronder de trailer van Brightburn.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!