'FROM' op Netflix: Alles over de bejubelde horrorserie met Lost-acteur Harold Perrineau

TV en Series
zaterdag, 30 maart 2024 om 17:30
g6u3dall6zvcqdycqg6ytza6ixh
Vanaf maandag 1 April is de bejubelde sciencefictionhorrorserie FROM te zien op Netflix. De serie, aanvankelijk op het Amerikaanse Epix uitgezonden in 2022, wist al snel een toegewijde fanbase op te bouwen dankzij het meeslepende verhaal, de beklemmende sfeer én de goedkeuring van horrorlegende Stephen King.
In FROM draait alles om de Matthews-familie, bestaande uit ouders Jim en Tabitha, samen met hun kinderen Julie en Ethan. Tijdens een cross-country roadtrip belanden ze in een sinister stadje in Midden-Amerika, waar ze geconfronteerd worden met angstaanjagende wezens en duistere geheimen die het stadje teisteren. De serie neemt de kijkers mee op een huiveringwekkende reis terwijl de Matthews-familie vecht om te overleven en een manier vindt om te ontsnappen aan de horrors van het stadje.
De cast, onder leiding van Lost-acteur Harold Perrineau als sheriff Boyd Stevens, levert indrukwekkende prestaties en draagt bij aan de intense sfeer van de serie. Met Catalina Sandino Moreno, Eion Bailey en David Alpay die de rollen van Tabitha, Jim en Jade vertolken, weet FROM de kijkers voortdurend aan het scherm gekluisterd te houden.
Critici hebben FROM geprezen voor zijn beklemmende verhaallijnen en atmosferische spanning. De serie heeft een indrukwekkende score behaald op beoordelingssites zoals Rotten Tomatoes en Metacritic, en zelfs Stephen king prijst de serie. “FROM: Ik ben drie afleveringen ver. Prachtig concept, prachtig uitgevoerd. Zou het mogelijk zijn dat deze mensen dood zijn en het niet weten? Die spies door het hoofd... holy cow.” Schreef de horrorlegende op X/Twitter. Maar daar bleef het niet bij, King schreef later: “Als je een horrorfan bent en niet naar FROM kijkt, dan moet je dat echt gaan doen. Scary Stuff.”
Terwijl we reikhalzend uitkijken naar het derde seizoen van FROM, dat naar verwachting in de zomer van 2024 in Amerika moet verschijnen, belooft regisseur Jack Bender een nog intenser vervolg van de serie. Vooralsnog lijkt het erop dat Netflix-kijkers het slechts moeten doen met het eerste seizoen. Wanneer de rest van de seizoenen naar de streamingdienst in Nederland komen is nog niet duidelijk, het 2e seizoen is namelijk nu te zien op Star Channel.
Bekijk hieronder de trailer van het eerste seizoen van FROM, die vanaf aanstaande maandag eindelijk te zien zal zijn op Netflix!
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!