Jack Black verbaast zich over het ontbreken van een Red Dead Redemption of GTA-verfilming

Games
zaterdag, 30 maart 2024 om 15:00
55247 3
Jack Black heeft onlangs zijn verbazing uitgesproken over het feit dat er nog geen films zijn gemaakt van de legendarische franchises van Rockstar Games, vooral Grand Theft Auto en Red Dead Redemption. Tijdens een interview met Total Film, waarin hij sprak over zijn rol als Claptrap in de aankomende Borderlands-film van Eli Roth, werd Black gevraagd welke videogames hij graag naar het witte doek zou willen zien vertaald.
Black gaf aan dat hij verbaasd was dat er nog geen films zijn gemaakt gebaseerd op de games van Rockstar Games. "Het verbaast me echt dat er nog geen films zijn gemaakt van de games van Rockstar Games - vooral Grand Theft Auto, maar ook Red Dead Redemption.”
Rockstar Games heeft in de afgelopen 25 jaar een grote rol gespeeld in het vormgeven van de game-industrie, vooral met hun actievolle avonturenspellen in open werelden. Hoewel Rockstar een diverse reeks aan games heeft, waaronder Max Payne, Midnight Club en Bully, zijn Grand Theft Auto en Red Dead Redemption zonder twijfel de meest iconische franchises van het bedrijf.
GTA 6 zal op zijn vroegst volgend jaar pas uitkomen, waarbij er al wordt gefluisterd dat de release mogelijk wordt verschoven naar 2026. De anticipatie voor de game is enorm, wat bleek uit de release van de eerste trailer die de meest bekeken onthulling van een videogame op YouTube werd binnen 24 uur.
Hoewel films gebaseerd op videogames vaak niet aan de verwachtingen voldoen, zijn er de afgelopen jaren enkele succesvolle Hollywood-aanpassingen geweest, zoals bijvoorbeeld Illumination's Super Mario Bros. Movie en de Sonic the Hedgehog-films. Daarnaast kunnen gamers binnenkort hun borst nat maken voor de Fallout-serie op Prime Video, een Borderlands-film en jawel, zelfs een Minecraft-film is in ontwikkeling.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!