Rockstar verschuift release van Grand Theft Auto VI mogelijk naar 2026

Games
zondag, 24 maart 2024 om 8:00
gta6
Vorig jaar brak Rockstar het internet met de onverwachte release van de GTA 6-trailer, nadat deze enkele uren eerder al was uitgelekt in aanloop naar de officiële onthulling. Hoewel aanvankelijk gepland was dat de game in 2025 zou uitkomen, zijn er nu sterke aanwijzingen dat fans mogelijk langer moeten wachten op de nieuwe Grand Theft Auto-game.
Dit nieuwskomt slechts enkele dagen nadat een artikel verscheen waarin verschillende ontwikkelaars van Rockstar hun bezorgdheid uitten over de verplichte terugkeer naar kantoor en de mogelijke gevolgen daarvan voor de productie. Deze vertraging kan aanzienlijke gevolgen hebben voor de geplande release. Hoewel het nog steeds het plan is om GTA 6 "begin 2025" uit te brengen, lijkt het steeds waarschijnlijker dat een vertraging de release naar eind 2025 of zelfs 2026 zal verschuiven.
Het is niet precies duidelijk waarom de productie "achterloopt", maar het is genoeg reden voor Rockstar om zich zorgen te maken over het halen van de geplande release in het voorjaar van 2025. Er wordt gezegd dat een releasedatum in het najaar van 2025 nu "waarschijnlijker en haalbaarder" is. Deze productievertraging is naar verluidt een belangrijke reden waarom Rockstar zijn werknemers aanspoort om terug te keren naar kantoor tijdens de laatste fase van de ontwikkeling van GTA 6.
Game-industrie-expert Mat Piscatella heeft gezegd dat GTA 6 mogelijk een buitengewoon belangrijke release wordt voor de hele industrie. Hoewel dit jaar er moeilijk uitziet, blijft Piscatella optimistisch over de toekomst, met één grote release in 2025 die enorm belangrijk lijkt te worden - Grand Theft Auto 6. "We gaan een hernieuwde interesse in games krijgen, vooral met GTA 6," legt hij uit. "Er is waarschijnlijk nooit iets belangrijkers uitgebracht in de industrie."
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!