Pathé komt binnenkort met een epische 24-uur durende Star Wars-marathon

Films
zaterdag, 23 maart 2024 om 20:30
giagtp7ml4rlztwijsxhplv1wsn
Nadat eerder deze week bekend werd dat Star Wars Episode I: The Phantom Menace terugkeert naar bioscoopzalen ter ere van zijn 25-jarig jubileum, heeft Pathé nu aangekondigd dat ze een epische 24-uurs marathon zullen organiseren waarbij alle 9 Skywalker-films worden vertoond.
Vanaf vrijdagochtend 3 mei zal Pathé in vijf van hun bioscopen een spectaculaire 24-uurs marathon hosten, waarbij alle negen officiële delen van de Star Wars-reeks worden vertoond. Dit werd vrijdag bekendgemaakt door het bedrijf, met de kaartverkoop die op 29 maart om 17.00 uur begint.
Voor het eerst krijgen Nederlandse fans de kans om alle negen films op groot scherm achter elkaar te ervaren. Deze unieke ervaring zal plaatsvinden in Pathé-bioscopen in Amsterdam Noord, Rotterdam Schouwburgplein, Den Haag Spuimarkt, Tilburg Stappegoor en Leeuwarden.
De films worden getoond in de volgorde waarin ze zijn uitgebracht. Omdat de digitale technologie in de jaren zeventig nog niet ver genoeg was ontwikkeld om de eerste drie films te maken, begon regisseur George Lucas met het vierde, vijfde en zesde deel. De marathon begint dus met deel 4, A New Hope uit 1977, en eindigt met het negende deel, The Rise of Skywalker, op zaterdagochtend.
De films worden vertoond zonder Nederlandse ondertiteling. Deze marathon is ter ere van het 25-jarig jubileum van deel 1 uit de reeks, The Phantom Menace, die in 1999 werd uitgebracht. Deze film zal begin mei tijdelijk te zien zijn in alle Pathé-bioscopen.
En alsof dat nog niet genoeg is, kunnen fans deze zomer ook uitkijken naar de langverwachte nieuwe Star Wars-serie, The Acolyte, die op Disney+ zal verschijnen. De trailer, die eerder deze week werd onthuld, belooft een diepe duik in de Star Wars-tijdlijn, waarbij kijkers 100 jaar vóór The Phantom Menace worden meegenomen.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!