'Star Wars Episode I: The Phantom Menace' draait binnenkort opnieuw in de Nederlandse bioscoopzalen

Films
woensdag, 20 maart 2024 om 16:30
sw1
Star Wars Episode I: The Phantom Menace viert dit jaar zijn 25-jarig jubileum. Eerder werd al aangekondigd dat de film opnieuw in de bioscoop zal draaien, maar nu is ook bekend geworden dat de Nederlandse Star Wars-fans opnieuw kunnen gaan genieten van de film. Disney brengt de film vanaf 3 mei terug naar de Nederlandse bioscoopzalen.
De film, die het begin van de Skywalker-saga markeert, kon destijds bij de release rekenen op gemengde reacties van critici en fans, maar heeft inmiddels, 25 jaar later, voornamelijk bij de fans die zijn opgegroeid met de prequel-trilogie, een grote schare fans weten te verzamelen.
Acteurs die werden verguisd, worden nu op handen gedragen. Hayden Christensen speelde Anakin Skywalker in Episode II en III en wordt inmiddels volledig omarmd door de fans. De acteur maakte zijn opwachting in de Ahsoka-serie en was ook te zien in de Obi-Wan Kenobi-serie. Beide optredens konden rekenen op enthousiaste reacties.
Ook Jar Jar Binks-acteur Ahmed Best keerde terug in The Mandalorian. Niet als Jar Jar, maar dit keer als een Jedi die Grogu wist te redden tijdens Order 66. Jake Lloyd, die Anakin Skywalker vertolkte in The Phantom Menace, kampt al jaren met mentale problemen. Zijn moeder gaf onlangs een positieve update in een uitgebreid interview waarbij ze aangeeft dat de acteur nog altijd een Star Wars-fan is en dat het steeds beter met hem gaat.
Voor de niet-Star Wars-fans, de officiële beschrijving van de film luidt: "Terwijl de meedogenloze Trade Federation de vreedzame planeet Naboo teistert, worden Jedi-meester Qui-Gon Jinn (Liam Neeson) en zijn leerling Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) op pad gestuurd om de jonge Koningin Amidala te redden en te beschermen, die vastbesloten is om de Senaat te overtuigen om haar planeet te helpen. Op de vlucht naar de planeet Tatooine komen de Jedi een enthousiaste slavenjongen genaamd Anakin Skywalker tegen, die ervan droomt een Jedi te worden. Wat ze echter niet weten, is dat ze worden gebruikt in een sinistere samenzwering door de mysterieuze Sith, diep verborgen in de schaduw."
Of de film naar álle bioscoopzalen in Nederland komt, is nog niet duidelijk, maar het is in ieder geval wel al een zekerheid dat de terugkeer naar een sterrenstelsel ver hier vandaan aanstaande is, met een releasedatum vastgesteld op 3 mei, één dag dus voor May the Fourth.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!