Disney deelt eerste trailer van veelbelovende nieuwe Star Wars-serie 'The Acolyte'

TV en Series
dinsdag, 19 maart 2024 om 17:00
pdx ff 001564
Na gisteren al opgewarmd te zijn met de releasedatum, is nu eindelijk de eerste trailer te zien van de langverwachte nieuwe Star Wars-serie The Acolyte. De eerste twee afleveringen gaan vanaf 4 juni in première op Disney+.
The Acolyte speelt zich af 100 jaar vóór de gebeurtenissen van de prequel-trilogie, waarin de High Republic-era van de Star Wars-saga centraal staat. Dit is de verste reis terug in de tijd die we tot nu toe hebben gezien in live-action producties van Star Wars.
De officiële beschrijving luidt: "Een onderzoek naar een schokkende misdaadgolf plaatst een gerespecteerde Jedi-meester (Lee Jung-jae) tegenover een gevaarlijke krijger uit zijn verleden (Amandla Stenberg). Naarmate er meer aanwijzingen opduiken, bewandelen ze een duister pad waar sinistere krachten laten zien dat niet alles is wat het lijkt."
Actrice Amandla Stenberg, bekend van onder andere haar rollen in Bodies, Bodies, Bodies en Spider-Man: Beyond the Spider-Verse, schittert in de hoofdrol samen met Lee Jung-jae, bekend van zijn rol in de Netflix-serie Squid Game. Joonas Suotamo vertolkt Kelnacca, een Wookiee Jedi. Ook Jodie Turner-Smith, Manny Jacinto en Charlie Barnett maken deel uit van de cast.
De trailer begint met Jedi-meester Sol (Lee Jung-jae) die een groep jonge leerlingen onderwijst, terwijl een gecamoufleerde moordenaar Mae (Amandla Stenberg), een mede-Jedi, gespeeld door Carrie-Anne Moss, probeert te doden. Een groep Jedi opent de jacht op de moordenaar om te voorkomen dat ze één voor één worden uitgeschakeld.
Met The Acolyte maakt de franchise eindelijk de langverwachte sprong weg van de bioscoopfilms. De serie speelt zich 100 jaar voor Episode I af en verkent daarmee een heel nieuw tijdperk in de Star Wars-tijdlijn. De High-Republic era wordt al veelvuldig als decor gebruikt in Star Wars-comics en boeken, maar binnenkort krijgen we eindelijk meer te zien van deze mysterieuze periode in de Star Wars-tijdlijn. De grote vraag blijft: Zal Yoda zijn opwachting maken in de serie? Je ziet het vanaf 4 juni op Disney+.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!