Britse superheldenserie 'Supacell' aankomende zomer te zien op Netflix

TV en Series
dinsdag, 19 maart 2024 om 19:05
supacell
Netflix heeft de eerste officiële teaser van de nieuwe Britse superheldenserie Supacell onthuld. De veelbelovende nieuwe serie komt uit handen van bedenker, regisseur en showrunner Andrew Onwubolu, beter bekend als Rapman.
Gelegen tegen de levendige achtergrond van Zuid-Londen, introduceert Supacell kijkers aan een groep doodnormale mensen die een buitengewone transformatie ondergaan wanneer ze onverwacht superkrachten krijgen. Met een ensemblecast van getalenteerde acteurs zoals Tosin Cole, Nadine Mills, Eric Kofi-Abrefa, Calvin Demba, Josh Tedeku, Adelayo Adeayo, Rayxia Ojo, en Giacomo Mancini, belooft de serie een opwindende mix van sciencefiction- en superheldenelementen te bieden.
Tijdens het recente Next on Netflix UK-evenement werden fans getrakteerd op een exclusieve blik op Supacell, waarbij Rapmans visie naar voren kwam als showrunner, maker en hoofdregisseur. Achter de camera voegt regisseur Sebastian Thiel zich bij hem, bekend van zijn werk aan Dreaming Whilst Black en Riches.
De toewijding van Netflix aan het versterken van zijn aanbod van Britse content wordt duidelijk belichaamd in Supacell. Anne Mensah, vice-president van Netflix voor Britse series, heeft haar enthousiasme voor het project geuit en benadrukte het succes van eerdere Britse series zoals The Crown, Sex Education, en Top Boy.
Onder leiding van Andrew Onwubolu, beter bekend als Rapman en geproduceerd in samenwerking met Mouktar Mohammed en Henrietta Lee van New Wave, streven de makers ernaar wereldwijd publiek te bereiken met een elektrificerend verhaal dat belooft grenzen te verleggen.
Supacell is vanaf juni te streamen op Netflix, al is het wel nog even afwachten op de exacte datum en een eerste trailer. Gelukkig heeft de streamingdienst wel alvast een teaser in de aanbieding.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!