Undercover-makers komen met nieuwe Nederlandse Netflix-serie: 'Amsterdam Empire'

TV en Series
dinsdag, 19 maart 2024 om 13:33
1dnh8u0ettsvepz3xmwtzbwuyz8
Netflix heeft een nieuwe Nederlandse Original serie aangekondigd die kijkers naar de duistere kant van Amsterdam leidt. Met niemand minder dan Famke Janssen in de hoofdrol, belooft Amsterdam Empire een spannende nieuwe misdaadserie te worden uit de pen van de makers achter Undercover en Ferry.
Amsterdam Empire neemt ons mee naar de duistere onderwereld van Amsterdam, waar Jack van Doorn, de rijke en beruchte oprichter van het coffeeshop imperium Jackal, zijn hele carrière heeft moeten vechten tegen criminelen, concurrenten en absurde Nederlandse wetten om uit te groeien tot de grootste van allemaal. Wanneer zijn affaire met een bekende journaliste uitkomt, blijkt dat zijn gevaarlijkste vijand al die tijd onder zijn dak woonde: zijn verraden vrouw Betty, een ex-popdiva die al zijn zwakke plekken en geheimen kent en niet zal rusten voordat ze hem alles heeft afgepakt.
Voor Famke Janssen betekent Amsterdam Empire een terugkeer naar haar Nederlandse roots en haar allereerste Nederlandse rol. "Het is een eer om samen te mogen werken met Nico Moolenaar en de rest van dit getalenteerde team. Ik ben dankbaar om weer met Netflix te mogen werken en deel uit te maken van dit verhaal dat zich afspeelt in de prachtige stad Amsterdam, de stad waar mijn hart ligt."
De regie van Amsterdam Empire is toevertrouwd aan Jonas Govaerts, terwijl het in Amsterdam gevestigde productiebedrijf Pupkin de serie produceert. Famke Janssen is tevens ook betrokken als uitvoerend producent. Met een getalenteerde cast en crew, een boeiend plot en de garantie van Netflix-kwaliteit, lijkt Amsterdam Empire klaar te staan om kijkers over de hele wereld te boeien en te betoveren.
Helaas is er verder nog niets bekend over de serie en is het nog even afwachten op een trailer en de definitieve releasedatum. Netflix hoopt de serie in 2025 uit te kunnen brengen.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!