Veelbelovende Nederlandse thrillerserie vanaf vrijdag te zien op Videoland

TV en Series
dinsdag, 19 maart 2024 om 11:30
eksf5g1sfvxeciownuglbklbpud
Terwijl de makers van Penoza momenteel druk bezig zijn met de opnames van hun nieuwste misdaadserie, gaat aanstaande vrijdag de langverwachte spannende thrillerserie SPHINX in première op Videoland. Regisseur Diederik van Rooijen noemt zijn nieuwste project een "meeslepende en grensverleggende psychologische thriller".
SPHINX neemt de kijker mee in leven van Minke Moorman, gespeeld Andrea Vass. Na drie mysterieuze jaren van vermissing duikt Minke uit het niets weer op, haar rug versierd met een geheimzinnige vleugeltatoeage. Haar vader Lucas, vastberaden om de waarheid achter haar ontvoering te achterhalen, wordt geconfronteerd met een dochter die overduidelijk niet meer dezelfde is.
Rechercheurs Asha en Fenna volgen een duister spoor van gruwelijke gebeurtenissen en raadsels, wat uiteindelijk meer vragen oproept dan antwoorden biedt. Ondertussen probeert moeder Eva de band met haar dochter te herstellen, maar ze vermoedt dat Minke nog steeds onder de invloed van haar mysterieuze ontvoerder staat, die werkt aan een angstaanjagend wraakplan.
Regisseur en schrijver Diederik van Rooijen zegt hierover: "SPHINX is een meeslepende en grensverleggende psychologische thriller waarin ik de kijker uitdaag met complexe verhaallijnen, angstaanjagende twists en mysterieuze raadsels. De verweving van mystiek, herkenbaar familiedrama en het oplossen van de puzzel maken deze serie tot een spannende, emotionele rollercoaster."
Naast Andrea Vass schitteren ook Sallie Harmsen, Benja Bruijning, Delilah Warcup–Van Eyk, Sil van der Zwan, Eva van Heijningen, Juda Goslinga en Rami Kooti Arab in deze Videoland Original. SPHINX is geregisseerd en geschreven door Diederik van Rooijen en geproduceerd door Horizon Film.
Vanaf 22 maart zijn alle zes de afleveringen exclusief te bekijken op Videoland. De ideale serie dus om aankomend weekend lekker te gaan bingen! Bekijk hieronder de spannende trailer van SPHINX. Ga jij kijken?
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!