Nieuwe Emmy-genomineerde Netflix-serie valt in de smaak: "Beste series van dit moment!"

TV en Series
dinsdag, 19 maart 2024 om 10:00
tc82uxeyf8hvtjwvigxhxff6dia
Netflix heeft de Emmy-genomineerde komedieserie Girls5eva gered van de ondergang. De serie, oorspronkelijk uitgezonden op Peacock, zou stoppen na het tweede seizoen, maar Netflix dacht daar anders over, redde de serie en plakte er een derde seizoen achteraan.
Ogenschijnlijk een goede zet van de streamingdienst, want Girls5eva blijkt een doorslaand succes te zijn. Schrijver Meredith Scardino en de uitvoerende producenten Tina Fey, Robert Carlock, David Miner, Eric Gurian en Jeff Richmond, allen genomineerd voor een Emmy, zijn ook terug voor de serie.
In Girls5eva schitteren Sara Bareilles, Renée Elise Goldsberry, Busy Philipps en Paula Pell als de overgebleven leden van een meidengroep uit de jaren '90. Ze komen in het heden weer bij elkaar om nog één keer hun kans te wagen in de popmuziek, terwijl ze jongleren met volwassen verantwoordelijkheden zoals partners, kinderen, banen, schulden, ouders die ouder worden en - schouderpijn. Het derde seizoen volgt de avonturen van Dawn, Wickie, Summer en Gloria terwijl ze op een epische comebacktour gaan na het opnemen van hun nieuwe album.
Zonder plan, manager of geboekte locaties stappen de dames van Girls5eva in een busje en storten zich in het onbekende, waar ze worden geconfronteerd met een scala aan uitdagingen, van persoonlijke relaties tot ontmoetingen met de grootste namen in de muziekwereld. Terwijl ze worstelen met de druk van de weg, moeten ze beslissen of ze echt terug willen naar de top of dat ze het verleden moeten laten rusten.
De reacties op social media over de Netflix-serie zijn dan ook louter positief. "Een van de beste programma's op televisie van dit moment. Als ik de leider van een land was, zou ik het verplicht maken voor iedereen om te kijken," klinkt het.
Het derde seizoen van Girls5eva eindigde met een cliffhanger en fans snakken nu al naar een vierde seizoen, die gezien de inspanningen van Netflix om de serie in leven te houden, er waarschijnlijk ook wel zal komen. "Ik heb een seizoen 4 nodig!!"
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!