Deze waanzinnig goede komedie met Tim Allen en Alan Rickman is een must watch op Netflix

Films
zondag, 17 maart 2024 om 14:00
galaxy quest
In het universum van sciencefictionfilms is er een pareltje dat schittert als geen ander met zijn unieke mix van humor, avontuur en een liefdevolle knipoog naar het genre. Galaxy Quest, geregisseerd door Dean Parisot, heeft zichzelf gevestigd als een icoon van parodiekomedies en is een must-watch op Netflix.
De film, uitgebracht in 1999, ving de verbeelding van kijkers door de cast van een fictieve cult-tv-serie, Galaxy Quest, te volgen. De serie, die draaide om het ruimteschip NSEA Protector en zijn bemanning, werd abrupt gestopt na vier seizoenen. Twintig jaar later zijn de acteurs nog steeds gekluisterd aan hun roem uit de serie, maar hun levens nemen een onverwachte wending wanneer ze worden geconfronteerd met echte buitenaardse wezens die hen zien als helden en de serie beschouwen als een historisch verslag van hun avonturen.
Met een getalenteerde cast, waaronder Tim Allen als de arrogante maar charmante commandant Peter Quincy Taggart, Sigourney Weaver als de slimme en stoere communicatieofficier Gwen DeMarco en Alan Rickman als de diep getormenteerde wetenschapsofficier Dr. Lazarus, brengt Galaxy Quest een heerlijke mix van satire en oprechte liefde voor het genre naar het kleine scherm.
De film werd positief ontvangen door critici en won meerdere prijzen, waaronder de Hugo Award voor Beste Dramatische Presentatie en de Nebula Award voor Beste Script. Het behaalde bescheiden succes aan de kassa, maar zijn ware triomf lag in zijn vermogen om een cultstatus te bereiken, vooral onder Star Trek-fans, die de film omarmden als een eerbetoon aan hun geliefde franchise.
Vandaag de dag is de film nog steeds populair en wordt met de komst op Netflix herondekt door zowel oude als nieuwe fans. Iemand op X/Twitter schrijft: "Galaxy Quest is zo'n domme, leuke film, en nu hij op Netflix staat, weet ik gewoon dat ik hem veel te vaak opnieuw ga kijken." Voor velen is de film een nostalgische trip. "Galaxy Quest staat op Netflix, dus ik herbeleef mijn kindertijd!" Sommigen gaan zelfs zo ver om het de beste Star Trek-film ooit te noemen. "Veruit de beste Star Trek-film."
Na jaren van speculatie en geruchten lijkt Galaxy Quest een nieuw hoofdstuk te krijgen. Paramount was bezig met de ontwikkeling van een serie voor hun streamingdienst Paramount+, hoewel er momenteel geen updates zijn over de voortgang ervan. Galaxy Quest blijft een tijdloze favoriet die generaties blijft betoveren met zijn kosmische avonturen en buitenaardse humor. De film is dan ook een must-watch op Netflix. "Never give up, never surrender!"
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!