Bioscoopkraker 'Sound of Freedom' vanaf vandaag te streamen in Nederland

Films
maandag, 18 maart 2024 om 10:10
84cs9oem33jd05t0p39tbwady8
De spraakmakende bioscoopfilm Sound of Freedom van regisseur Alejandro Monteverde, die vorig jaar de Amerikaanse bioscoopzalen veroverde is vanaf vandaag te streamen op Prime Video. Met een indrukwekkende derde plaats in de Amerikaanse box office, net achter grote blockbusters zoals Indiana Jones 5 en Barbie, heeft de film behoorlijk zijn stempel weten te drukken.
In het hart van dit meeslepende verhaal staat Tim Ballard, een toegewijde CIA-agent gespeeld door Jim Caviezel. Wanneer hij een 8-jarige jongen redt uit de klauwen van kinderhandelaren, wordt hij diep geraakt door het lot van diens vermiste zusje. Ballard besluit zijn baan op te zeggen en zijn leven te wijden aan het redden van kinderen uit de gruwelijke wereld van mensenhandel. Zijn missie leidt hem naar de donkerste uithoeken van Colombia, waar hij zelfs zijn eigen leven op het spel moet zetten om zijn doel te bereiken.
Sound of Freedom is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Tim Ballard, een voormalig speciaal agent van het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid. Ballard heeft twaalf jaar lang undercover gewerkt in eenheden die zich bezighielden met de bestrijding van mensenhandel en misdaden tegen kinderen.
Zijn frustratie over de beperkingen die hij tegenkwam bij het redden van ontvoerde en verhandelde kinderen, evenals het gebrek aan effectieve strategieën en vervolging van daders buiten de VS, leidde tot zijn vertrek bij de overheid in 2013. Hij richtte vervolgens Operation Underground Railroad (OUR) op, een non-profitorganisatie die zich toelegt op het redden van kinderen uit sekshandelnetwerken.
In een eerder interview met regisseur Monteverde spraken we over mogelijke plannen voor een vervolg op de film. Monteverde verklaarde: "Er zijn discussies geweest over het concentreren op een missie in Haïti, waar kinderhandel een groot probleem is en waar Tim ook is geweest. Die mogelijkheid was erg aantrekkelijk, en ik was ook verleid om dat verhaal te vertellen. Echter, mijn focus lag op het vertellen van een oorsprongsverhaal, en de gebeurtenissen in Haïti vonden veel later plaats. Er is zeker veel interesse, maar op dit moment ligt mijn focus op mijn nieuwe film."
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!