Nieuw seizoen van 'Doctor Who' vanaf 11 mei te zien op Disney+

TV en Series
maandag, 18 maart 2024 om 12:11
7vhovwyi2invfu2c9c15bz1pyn7
Het langverwachte nieuwe seizoen van de iconische serie Doctor Who staat klaar om op 11 mei in première te gaan op Disney+. Disney Branded Television en de BBC hebben gezamenlijk de premièredatum aangekondigd voor de nieuwe afleveringen van Doctor Who, die wereldwijd gelijktijdig zullen worden uitgebracht.
Het nieuwe seizoen van Doctor Who neemt de kijkers mee op een epische reis door tijd en ruimte, waarbij de Doctor en Ruby Sunday de krachten van het goede verdedigen en ondertussen geconfronteerd worden met zowel nieuwe vrienden als angstaanjagende vijanden. Van het Regency-tijdperk in Engeland tot futuristische werelden verscheurd door oorlog, de TARDIS staat klaar om nieuwe horizonten te verkennen en het mysterie van een angstaanjagend geheim te ontrafelen dat decennia lang tijd en ruimte heeft overspannen.
"Eindelijk is het mijn grote genoegen om een heel nieuw seizoen van de avonturen van de Doctor en Ruby samen los te laten. Monsters! Achtervolgingen! Schurken! Mysteriën! En een angstaanjagend geheim dat al decennia lang tijd en ruimte overspant. Mis geen seconde!" Aldus Showrunner Russell T Davies.
Dit vijfde seizoen onder leiding van Russell T Davies als hoofdschrijver en uitvoerend producent markeert zijn terugkeer naar de serie, na eerder van 2005 tot 2010 aan het programma te hebben gewerkt. Het wordt het veertiende seizoen sinds de heropleving van de serie in 2005 en het veertigste seizoen in totaal.
De serie introduceert Ncuti Gatwa als de Vijftiende Doctor, een nieuwe incarnatie van de Doctor, een buitenaardse Time Lord die door tijd en ruimte reist in de TARDIS. Gatwa's Doctor werd geïntroduceerd in The Giggle (2023) via een "bi-generatie", waarbij hij zich afsplitste van zijn voorganger, de Veertiende Doctor (David Tennant), in plaats van hem te vervangen.
Daarnaast maakt Millie Gibson haar debuut als de nieuwste metgezel van de Doctor, Ruby Sunday. Met een mix van nieuwe avonturen, frisse gezichten en bekende favorieten belooft het nieuwe seizoen van Doctor Who weer een spannende reis te worden voor fans van de franchise. Het nieuwe seizoen is vanaf 11 mei te streamen op Disney+.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!