Netflix deelt eerste beelden van nieuwe waargebeurde dramafilm

Films
maandag, 18 maart 2024 om 13:10
93hgrn4httsh99mkoefrptuwg7i
Netflix heeft een voorproefje gegeven van de waargebeurde dramafilm Joy, die diep ingaat op het buitengewone ware verhaal achter de geboorte van 's werelds eerste baby via in vitro fertilisatie (IVF). Geregisseerd door Ben Taylor en geschreven door de befaamde Jack Thorne in samenwerking met Rachel Mason, belooft de film een meeslepende weergave te zijn van innovatie, volharding en de triomf van wetenschap over tegenspoed.
Tegen de achtergrond van het late jaren 1960 en 1970 in Groot-Brittannië volgt Joy het verhaal van drie opmerkelijke individuen - een jonge verpleegster, een visionaire wetenschapper en een innovatieve chirurg - vertolkt door het getalenteerde trio Thomasin McKenzie, James Norton en Bill Nighy. Samen ondernemen ze een baanbrekende missie om maatschappelijke, religieuze en medische barrières te overwinnen in hun streven om 's werelds eerste 'reageerbuisbaby', Louise Joy Brown, te verwekken.
Regisseur Ben Taylor, wiens eerdere credits onder meer de veelgeprezen Sex Education omvatten, uitte zijn persoonlijke band met het project en haalde zijn eigen ervaring aan als vader van kinderen die zijn verwekt via IVF. Voor Taylor is Joy meer dan alleen een film; het is een eerbetoon aan de ongezongen helden wiens pionierswerk de weg heeft vrijgemaakt voor talloze gezinnen om de vreugde van het ouderschap te ervaren.
Het ware verhaal van Louise Joy Brown, wiens geboorte een historische mijlpaal markeerde op het gebied van de voortplantingsgeneeskunde, dient als een getuigenis van de ontembare menselijke geest en de grenzeloze mogelijkheden van wetenschappelijke innovatie. Netflix heeft vandaag de eerste beelden onthuld van deze waargebeurde dramafilm. De streamingdienst deelt een first look waarbij we Thomasin McKenzie, James Norton en Bill Nighy zien schitteren als het dynamische trio dat de wereld voorgoed heeft veranderd. Bekijk hieronder de first look.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!