'Shirley' op Netflix: Waargebeurd verhaal over eerste zwarte presidentskandidaat

Films
vrijdag, 22 maart 2024 om 8:00
aaaaqvxcpjhpyrq65h2l5qbamaxitpcczfzfabd8gb1coofvowdvqkd74hrcqisdl1ayce9yzqrmx1z6xpwdxu4ntz 4s xjiwbakntwfl3h7g7kc9dgxlkcpw rdpnntrqysnbhceflbwb0n5pihdzxdssn
Netflix presenteert vanaf vandaag de nieuwe biografische dramafilm Shirley. Deze film belicht het inspirerende levensverhaal van Shirley Chisholm, vertolkt door de getalenteerde Oscarwinnares Regina King, en haar baanbrekende campagne voor het presidentschap van de Verenigde Staten in 1972.
Shirley Anita Chisholm was een invloedrijke Amerikaanse politica die een blijvende indruk heeft achtergelaten op de geschiedenis van de Verenigde Staten. Haar opmerkelijke loopbaan omvat onder andere haar verkiezing tot het Amerikaanse Congres in 1968, waarmee ze de eerste zwarte vrouw werd die deze eer genoot. Ze diende zeven termijnen, van 1969 tot 1983, als vertegenwoordiger van het 12e congresdistrict van New York.
In 1972 bereikte haar politieke carrière nieuwe hoogten toen ze de eerste zwarte kandidaat werd voor een grote partijnominatie voor het presidentschap en tevens de eerste vrouw die zich kandidaat stelde voor de Democratische nominatie. Chisholm werd geprezen om haar vastberadenheid in de strijd tegen economische, sociale en politieke onrechtvaardigheden, en stond bekend als een krachtig voorstander van de burgerrechten van zwarte Amerikanen en vrouwenrechten.
De invloed van Shirley Chisholm op de Amerikaanse politiek is onmiskenbaar. Zowel Barack en Michelle Obama als Hillary Clinton, samen met tal van andere politieke figuren, hebben hun respect voor Chisholm uitgesproken, die in 2005 op 80-jarige leeftijd overleed. Het was hoog tijd dat het verhaal van Chisholm werd verteld, en nu is deze politieke en biografische dramafilm eindelijk beschikbaar op Netflix.
Met Regina King in de hoofdrol, een actrice die eerder al werd bekroond met een Oscar voor haar werk in If Beale Street Could Talk, en geregisseerd en geschreven door John Ridley, de Oscarwinnaar achter 12 Years a Slave, belooft Shirley een must-see te zijn voor politieke enthousiastelingen en geschiedenisliefhebbers. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!