Oscar-bekroonde dramafilm 'Oppenheimer' vanaf vandaag te streamen

Films
vrijdag, 22 maart 2024 om 10:00
ta16l5sublgvnn8uhhlebunbmfy
De met lof overladen film Oppenheimer, die eerder dit jaar de felbegeerde Oscar voor Beste Film in de wacht sleepte, is vanaf vandaag te streamen. De veelgeprezen productie van regisseur Christopher Nolan is nu beschikbaar op verschillende platforms, waaronder Netflix in België en SkyShowtime in Nederland.
In deze meeslepende vertelling schittert de getalenteerde Cillian Murphy als J. Robert Oppenheimer, een figuur die niet alleen verantwoordelijk is voor een van de grootste wetenschappelijke doorbraken van de twintigste eeuw, maar ook geconfronteerd wordt met de verwoestende impact van de atoombom die voortkwam uit zijn werk.
Emily Blunt voegt een krachtige dimensie toe aan het verhaal als Kitty Oppenheimer, de ondersteunende en betrokken echtgenote van J. Robert, zelf een vooraanstaande bioloog en botanicus die haar man door de uitdagingen van het project helpt navigeren.
De cast wordt verder aangevuld met sterren zoals Matt Damon, die de rol van generaal Leslie Groves Jr. vertolkt, de directeur van het Manhattan Project, en Robert Downey Jr., die Lewis Strauss, een van de oprichters van de U.S. Atomic Energy Commission, tot leven brengt.
Florence Pugh, Benny Safdie, Michael Angarano en Josh Hartnett vervolledigen de cast met hun indrukwekkende vertolkingen van belangrijke figuren binnen het project. Ook Rami Malek, die eerder met Nolan samenwerkte aan de Oscarwinnende film Bohemian Rhapsody, speelt een essentiële rol in deze productie.
Oppenheimer is gebaseerd op het Pulitzer Prize-winnende boek "American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer" van Kai Bird en Martin J. Sherwin. Het is een verhaal dat even complex als fascinerend is, en Nolan brengt het met zijn kenmerkende vakmanschap nu naar het kleine scherm. Oppenheimer is nu beschikbaar op SkyShowtime in Nederland en te streamen op Netflix in België. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!