Peaky Blinders-regisseur werkt aan epische Netflix-serie over de Guinness-familie

TV en Series
vrijdag, 15 maart 2024 om 14:00
xnvwszcdkihftc2vcpjn2fwiobd
Vlak voor St. Patrick's Day, als onderdeel van een lange lijst met andere aankomende Netflix-projecten, heeft de streamingdienst gisteren een 8-delige serie aangekondigd van Peaky Blinders-regisseur Steven Knight. De serie gaat over de dood van brouwer en politicus Benjamin Guinness en speelt zich af in 1868. De serie doet denken aan HBO-serie Succession, maar dan met bier. De voorlopige werktitel is The House of Guinness.
Via X/Twitter laat Netflix weten: "Van Peaky Blinders-maker Steven Knight komt het epische verhaal van een van Europa's meest excentrieke en blijvende dynastieën – de Guinness-familie. Gelegen in 19e-eeuws Dublin en New York, zal het verhaal zich richten op de gevolgen van de dood van Benjamin Guinness, de man verantwoordelijk voor het buitengewone succes van de Guinness-brouwerij."
"De Guinness-dynastie is wereldwijd bekend – rijkdom, armoede, macht, invloed en groot verdriet zijn allemaal met elkaar verweven om een rijk weefsel van materiaal te creëren om uit te putten," aldus Peaky Blinders-regisseur Steven Knight, verantwoordelijk voor de nieuwe serie. "Ik ben altijd gefascineerd geweest door hun verhalen en kijk ernaar uit om de personages tot leven te brengen”.
Gezien de finale van Peaky Blinders in 2022 bijna vier miljoen kijkers trok (plus nog veel meer op BBC iPlayer), kan het hebben van Knights naam verbonden aan een project met betrekking tot een van de meest populaire biermerken in het VK wel eens het perfecte tweedelige recept zijn voor een nieuwe Netflix-hit.
Helaas is er verder nog weinig informatie bekend, zowel de cast als een releasedatum laten nog even op zich wachten. Anne Mensah, vicepresident van UK-content bij Netflix, beschreef de serie als hebbende "alle kracht van Peaky Blinders, maar de omvang en het bereik van een echte familiesaga".
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!