Cultklassieker 'Ghoulies' keert na 30 jaar terug met een nieuwe trilogie

Films
vrijdag, 15 maart 2024 om 15:00
9rpo6wlzmcr3oerovfcr3vokokq
Empire Pictures' geliefde cultklassieker Ghoulies groeide uit tot een franchise die eindigde met Ghoulies IV in 1994. Dat betekent dat we bijna 30 jaar niets hebben gezien of gehoord van de franchise. De originele makers laten nu weten de klassieker nieuw leven in te blazen met een nieuwe trilogie.
Regisseur Luca Bercovici en schrijver Jefery Levy hebben de rechten op hun cultklassieker uit 1984 heroverd, zo meldt een persbericht. Ze willen een nieuwe filmtrilogie ontwikkelen voor een nieuwe generatie. Bloody Disgusting laat weten dat twee van de scripts al klaar zijn, terwijl er hard wordt gewerkt aan het script van de derde film. De makers hopen deze zomer te kunnen gaan starten met de opnames.
In het persbericht is te lezen: "Puttend uit hun ongeëvenaarde expertise en passie, zijn Levy, Bercovici en Theo Lemasters klaar om een reeks projecten te onthullen die het publiek vele jaren lang zullen laten genieten van horror.” Daarnaast is te lezen dat het Ghoulies-universum wordt uitgebreid met actiefiguren, een boekenreeks, kleding en verzamelobjecten.
Voor zover bekend waren Bercovici en Levy in staat om de rechten op de originele Ghoulies terug te krijgen dankzij dezelfde auteursrechtelijke beëindigingsclausule die de oorspronkelijke Friday the 13th-schrijver Victor Miller in staat stelde om terug te keren naar de franchise die hij had helpen creëren. Onder de Copyright Act of 1976 "kunnen auteurs rechten terughalen van uitgevers na een voorgeschreven periode (meestal 35 jaar) en door een kennisgeving te sturen binnen een venster van vijf jaar."
Ghoulies blijft een geliefde cultklassieker, hoewel de vervolgfilms minder memorabel zijn. De eerste film volgt Jonathan Graves, die op zijn achttiende verjaardag een verwaarloosd en verouderd huis met geheimzinnige krachten erft van zijn overleden ouders. Bij toeval roept Jonathan twee elfjes, Grizzel en Greedigut, op. Met de hulp van deze twee elfjes duikt Jonathan dieper in de geheimen van zwarte magie. Zijn onschuldige toverij maakt echter de Ghoulies "wakker", een groep boosaardige kleine schepsels.
Een exacte releasedatum is nog onduidelijk, en we wachten ook nog op verdere informatie over de cast en een eerste trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!