Cillian Murphy scoorde op unieke wijze rol in 'Peaky Blinders': "Onthoud goed, ik ben een acteur"

TV en Series
zondag, 11 februari 2024 om 15:23
6c9ovs2wutzykm7zk1q0dwkgnoj
In zijn streven naar de iconische rol van Tommy Shelby in Peaky Blinders, bewandelde Oppenheimer-ster Cillian Murphy ongebruikelijke wegen om de aandacht van regisseur Stephen Knight te trekken. In plaats van passief af te wachten, nam de 47-jarige acteur het heft in eigen handen door een berichtje te sturen, zo onthulde hij in het BBC Radio 4-programma Desert Island Discs.
Cillian Murphy, die aanvankelijk twijfels had over zijn geschiktheid voor de rol, herinnert zich de situatie: "Fysiek gezien was ik misschien niet de meest voor de hand liggende keuze. Ik weet niet of ik Stephen Knight tijdens de ontmoeting al had overtuigd, maar blijkbaar heb ik achteraf een bericht gestuurd met de boodschap: onthoud goed, ik ben een acteur." Hij benadrukt het geloof in de transformatieve kracht van acteren: "Het is onze taak als acteurs om te evolueren naar wat een rol vereist."
kfuwupx3phyp7aleza2u1dmvcjx 1140x570
Still 'Peaky Blinders' via TMDB
Ondanks het einde van Peaky Blinders in 2022 na zes succesvolle seizoenen, staat Murphy nog steeds open voor de mogelijkheid om opnieuw in de huid van Tommy Shelby te stappen. "Als er een nieuw verhaal te vertellen is en Stephen Knight komt met een script zoals ik van hem verwacht, dan sta ik klaar," verklaart de acteur. En met een knipoog naar de fans voegt hij toe: "Als mensen zitten te wachten op een 50-jarige Tommy Shelby, dan ben ik er."
Onlangs werd duidelijk dat het Peaky Blinders-franchise verder zal worden uitgebreid met verschillende spin-offseries. Of we Cillian Murphy terug zullen zien in zijn rol als Tommy Shelby lijkt vooralsnog klein, maar wie weet wat Stephen Knight nog in petto heeft voor de Peaky Blinders-fans.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!