Nieuwe A24-film van Alex Garland ontvangt lovende kritieken: "Beste film van het jaar tot nu toe!"

Films
vrijdag, 15 maart 2024 om 13:30
t2sxz7klrialyf5qt8iar6fsogp
De nieuwe A24-film Civil War krijgt lovende kritieken, waarbij er geluiden klinken als "De beste film van het jaar tot nu toe". De spraakmakende oorlogsfilm van regisseur Alex Garland draait vanaf 11 april in de Nederlandse bioscoopzalen.
Filmstudio A24 staat vooral bekend om zijn gedurfde en unieke films, waarbij Civil War nu de eerste grootschalige productie lijkt te worden. Er wordt dan ook veel verwacht van de nieuwe film van Alex Garland, die niet alleen de regisseur is maar ook verantwoordelijk is voor het script. De film van Garland is in goede handen, want de spannende oorlogsfilm kan rekenen op een ware sterrencast met namen als Kirsten Dunst, Wagner Moura, Cailee Spaeny, Stephen McKinley Henderson, Sonoya Mizuno en Nick Offerman.
De officiële beschrijving van de film luidt: "Civil War is een spectaculaire actiefilm over een uitgebroken burgeroorlog in de Verenigde Staten, waarbij het hele land op de rand van totale instorting staat en in chaos verkeert. Tijdens deze heftige situatie wordt een groep moedige journalisten gevolgd bij het vertellen van - waarschijnlijk - het grootste verhaal van hun leven: het onontkoombare einde van de Verenigde Staten zoals we het kennen."
De Amerikaanse pers heeft inmiddels de film mogen aanschouwen en de eerste reacties druppelen langzaam binnen. "Civil War is waanzinnig, een meesterwerk en de beste film van het jaar tot nu toe. De film is perfect uitgevoerd. Een adembenemend portret van hoe het is om in een oorlogsgebied te leven en hoe tragisch het kan zijn. Het is angstaanjagend, het zal je de hele film op het puntje van je stoel houden,” schrijft The Hollywood Handle. De film debuteert op Rotten Tomatoes met een 88% score op basis van een handjevol reviews.
Civil War draait vanaf 11 april in de bioscoop. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!