Squid Game-acteur veroordeeld tot 8 maanden cel wegens seksueel wangedrag

TV en Series
vrijdag, 15 maart 2024 om 12:30
yq3t6tnunz7ehevrxy7ng30orts
Squid Game-acteur O Yeong-Su is veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van acht maanden wegens seksueel wangedrag, zo melden Zuid-Koreaanse media. De 79-jarige acteur werd in 2022 beschuldigd van het tweemaal seksueel lastigvallen van een vrouw, gebeurtenissen die zich vijf jaar eerder voordeden.
De acteur werd schuldig bevonden aan het ongewenst omhelzen van een vrouw en haar kussen op de wang. Een bijzonder hoge straf voor dergelijke daden; in Korea nemen ze dit soort incidenten ogenschijnlijk erg serieus. Naast de voorwaardelijke straf heeft de rechtbank bepaald dat O verplicht is om cursussen over seksueel geweld bij te wonen. O gaat in hoger beroep tegen de uitspraak.
O heeft de beschuldigingen ook nog eens ontkend, maar desondanks heeft de rechtbank in het voordeel van het slachtoffer geoordeeld, waarbij werd opgemerkt dat haar verslagen van het incident consistent waren en overtuigend leken.
De acteur vergaarde internationale bekendheid met zijn rol in Squid Game als Oh Il-nam, waarmee hij de eerste Zuid-Koreaanse acteur werd die een Golden Globe Award won. Desalniettemin hebben de beschuldigingen van seksueel wangedrag ernstige gevolgen gehad voor zijn carrière. Zo is hij bij voorbaat al uit een aankomende Zuid-Koreaanse film verwijderd.
Netflix kondigde vorig jaar het nieuwe seizoen van de Squid Game aan voor 2024. Wanneer het vervolg verder gaat is nog niet duidelijk; een exacte releasedatum laat helaas nog even op zich wachten. Bekijk hieronder de korte teaser van Squid Game seizoen 2.
Genoten van het artikel? Mooi! Hopelijk begrijpt u dat het hier gaat om een 1 april grap. Steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!