Waargebeurde oorlogsfilm met George Clooney en Matt Damon scoort goed op Netflix

Films
vrijdag, 08 maart 2024 om 15:00
gtfn9ysi9ibda2qqxoah8jcorty
De oorlogsfilm The Monuments Men uit 2014 heeft recentelijk zijn intrede gedaan op Netflix en heeft sindsdien indruk gemaakt op kijkers. Dit blijkt uit het feit dat de film momenteel prijkt in de top 10 van meest bekeken films op deze populaire streamingdienst.
Onder regie van George Clooney, die ook het scenario schreef en produceerde met Grant Heslov, heeft de film een brede schare fans weten aan te trekken. Sterren zoals Clooney, Matt Damon, en Cate Blanchett spelen prominente rollen in deze productie.
Gebaseerd op het gelijknamige non-fictie boek uit 2007 van Robert M. Edsel en Bret Witter, werpt The Monuments Men licht op de inspanningen van de geallieerde eenheid Monuments, Fine Arts, and Archives-programma tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze missie had tot doel kunstwerken te redden van vernietiging en diefstal door de nazi's en vormt het hart van het verhaal dat zich afspeelt in 1943 te midden van de geallieerde vooruitgang in Italië.
Hoewel de film enige aanpassingen aan de historische feiten heeft gemaakt voor dramatische doeleinden, benadrukt George Clooney dat het merendeel van het verhaal nog steeds waarheidsgetrouw is. Een voorbeeld hiervan is de vermelding van de Altaussee zoutmijn, waar tijdens het naziregime talloze Europese kunstschatten werden opgeslagen. De film weerspiegelt ook het belangrijke werk van de Britse Special Operations Executive-missie, codenaam Bonzos, onder leiding van Albrecht Gaiswinkler. Zij waren verantwoordelijk voor het redden van de geplunderde kunst die was opgeslagen in Oostenrijkse zoutmijnen.
The Monuments Men is opnieuw ontdekt door Netflix-kijkers, die zich vermaken met het meeslepende verhaal van kunst, oorlog en triomf. Ondanks gemengde recensies heeft de film wereldwijd $156,4 miljoen opgebracht en trekt hij ook op Netflix opnieuw veel kijkers. Bekijk hieronder de trailer. Ga jij de film een kans geven?
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!