Pokémon-serie 'Horizons' met volledig nieuwe personages nu ook te zien in Nederland

TV en Series
vrijdag, 08 maart 2024 om 16:00
zg94lhborofnotddt7ntqatcoto
De Pokémon-gekte heeft weer toegeslagen met de gloednieuwe animatieserie, Pokémon Horizons. In première gegaan in Japan op 14 april 2023 en nu te bewonderen op Netflix in Nederland, belooft het 26e seizoen een frisse nieuwe kijk op de geliefde Pokémon-wereld.
Pokémon Horizons brengt een verrassend verhaal dat zich onderscheidt van zijn voorgangers. Een opvallende verandering is de verschuiving van de focus naar twee nieuwe hoofdpersonages, Liko en Roy, in plaats van de vertrouwde Ash Ketchum en Pikachu. Kijkers worden meegenomen op een avontuur met dit dynamische duo, dat zich aansluit bij de Rising Volt Tacklers, een groep avonturiers die de uitgestrekte Pokémon-wereld verkennen.
Het verhaal neemt ons mee op een opwindende reis door verschillende regio's, waaronder het recent geïntroduceerde Paldea-gebied uit Scarlet en Violet. Liko, een teruggetrokken meisje uit Paldea, komt aan in Kanto om haar studie te beginnen aan de Indigo Academy. Met Sprigatito als haar eerste Pokémon staat ze voor de uitdaging om een band te vormen met haar nieuwe metgezel.
Echter, het plot neemt een onverwachte wending wanneer Liko de mysterieuze Amethio ontmoet, een man verbonden aan een groep genaamd de Explorers. Amethio overhandigt haar een brief waarin staat dat deze afkomstig is van haar oma, waarin ze wordt gevraagd een belangrijke hanger mee te brengen. Liko, argwanend als ze is, besluit haar gevoel te volgen en de situatie te ontvluchten. Dit zet een achtervolging in gang door Amethio en zijn handlangers Zirc en Onia, wat leidt tot een onverwachte ontmoeting met een redder op een Charizard.
Ondanks dat Ash en Pikachu na jaren nu officieel hebben afgezwaaid, moet het de komende jaren blijken of de nieuwe personages de franchise kunnen dragen. Hoewel dé enige echte Pikachu niet terug te zien is in de serie, is er wel alweer een andere Pikachu toegevoegd aan de serie. De gele elektrische muis is en blijft dan ook onlosmakelijk verbonden aan de Pokémon-franchise. Ga jij de nieuwe serie kijken?
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!