Enthousiaste Pokémon-fans massaal in de rij voor zeldzame Pikachu-promokaart

Games
zaterdag, 10 februari 2024 om 16:15
thumbnail tns12
In oktober vorig jaar veroorzaakte een Pokémonkaart met Pikachu in de stijl van Van Gogh een ware chaos in het Van Gogh Museum in Amsterdam. Fanatieke liefhebbers waren bereid er aanzienlijke bedragen voor neer te tellen. Echter, vanaf vandaag is de 'exclusieve' kaart gewoon verkrijgbaar in speelgoedwinkels.
De bijzondere Pokémonkaart werd uitgebracht ter ere van het vijftigjarig bestaan van het museum en genoot enorme populariteit. Tijdens de Pokémon-tentoonstelling in het museum kregen bezoekers de kaart gratis, maar door de beperkte beschikbaarheid ontstond er een ware run op zowel de kaarten als andere merchandise.
pokemon van gogh gallery 1140x570
Foto 'Pokémon' via Van Gogh Museum'
Deze enorme vraag leidde tot onveilige situaties waarbij zowel bezoekers als medewerkers belaagd werden door fans die op jacht waren naar deze exclusieve kaart. Om de veiligheid te waarborgen, besloot het museum te stoppen met de uitgifte van de kaarten, die op verkoopsites voor honderden euro's werden verhandeld.
De waarde van de kaart zal vandaag snel dalen. Wie namelijk €29,99 aan Pokémonkaarten aanschaft in deelnemende winkels zoals Intertoys, GameMania, Primera, MediaMarkt en Bruna, krijgt de kaart nu als gratis geschenk. In eerste instantie werden slechts 75.000 exemplaren van de kaart gedrukt, maar nu wordt verwacht dat een veelvoud daarvan in omloop komt, waardoor de exclusiviteit en daarmee de waarde van de kaart aanzienlijk afnemen.
60861120 1280x9600 1140x570
Still 'Pokémon' via The Pokémon Company
Vanochtend stonden er al lange rijen bij de deelnemende speelgoed- en gamewinkels, waar fans hoopten de felbegeerde kaart met Pikachu in Van Gogh-stijl te bemachtigen. Sommige winkels hebben een beperkte voorraad, terwijl andere kunnen rekenen op een ruimere voorraad, wat toch nog tot teleurstelling heeft geleid voor menig Pokémon-liefhebber. Als je nog een zeldzame Van Gogh-Pokémonkaart wilt bemachtigen, is het dus zaak om snel naar de winkel te rennen!
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!