Fenomenale Coming-of-age film met Paul Mescal zondag op TV

Films
zaterdag, 10 februari 2024 om 18:55
yvq0xsa8eixioccjztbbvxyrde6 scaled
BBC2 heeft dit weekend de meeslepende film Aftersun op het programma staan. De Brits-Amerikaanse dramafilm uit 2022, geschreven en geregisseerd door debutante Charlotte Wells, is zondag 11 februari om 23.00 uur te zien. Deze coming-of-age film belicht op aangrijpende wijze thema's als opgroeien, familiebanden en verandering.
Het verhaal draait om Sophie, die na jaren haar vader herinnert als een liefdevolle en idealistische man tijdens hun laatste vakantie. In het heden probeert ze deze warme herinnering te verzoenen met het beeld van een man die in de loop der tijd is veranderd.
adqbxjvggofvof6mio8sneemm2x 1140x570
Still 'Aftersun' via TMDB
Aftersunbeleefde zijn wereldpremière op 21 mei 2022 tijdens het Filmfestival van Cannes, waar het lof oogstte bij zowel critici als het publiek. Met een indrukwekkende score van 96% op Rotten Tomatoes en een gemiddelde IMDB-score van 7.2, en een score van 95/100 op Metacritic, bevestigt de film zijn status als een absolute topper.
De A24-film kan rekenen op een ware sterrencast met onder andere de getalenteerde Paul Mescal, die momenteel schittert in de dramafilmAll of Us Strangersen eind dit jaar zijn opwachting zal maken als Lucius in de langverwachteGladiatorsequel-film. Naast Mescal schittert de jonge actrice Frankie Corio, die op haar beurt later dit jaar te zien is in de nieuwe bioscoopfilmThe Bagman.
xgmh6yddchcjnujcyllpmuqihm 1140x570
Still 'Aftersun' via TMDB
Rowlson-Hall, voornamelijk choreograaf, regisseur en schrijver, verschijnt zelden voor de camera. In de rol van de volwassen Sophie laat ze zien dat ze ook daarin weet uit te blinken.Aftersunis zondag om 23.00 te zien op BBC2; bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!