Nintendo kondigt nieuwe futuristische 'Pokémon Legends'-game aan voor 2025

Games
dinsdag, 27 februari 2024 om 17:32
v2ngd9ditf9kh0masbzi5mz2bxv
Met spanning zaten we weer klaar voor de Pokémon Presents, in afwachting van de aankondiging van een mogelijke Gold en Silver remake – iets waar verschillende zogenaamde 'leakers' heilig van overtuigd waren dat ze aangekondigd zouden worden – maar niets bleek minder waar.
Als we voor onszelf spreken: de Pokémon Presents, met slechts één noemenswaardige aankondiging, was een grote teleurstelling. Uiteraard werden we weer doodgegooid met middelmatige meuk zoals nieuwe content voor Pokémon GO, Pokémon Sleep, Pokémon EX, en Pokémon Unite. Allemaal content voor games die bij het grote publiek niet bepaald hoog op hun verlanglijstje staan.
Daarnaast kregen we nog de vreemde move van The Pokémon Company om een TCG Pocket aan te kondigen. De mobiele versie van de TCG-app, die al jaren toe is aan vernieuwing en vorig jaar dan eindelijk – zij het zonder al te veel bombarie – is gelanceerd. Daarom is het extra vreemd dat er een soortgelijke game, die ogenschijnlijk wat toegankelijker is voor casual spelers, wordt aangekondigd.
De grote klapper van de presentatie is toch wel de nieuwe Pokémon Legends-game: Pokémon Legends Z -A. De teaser onthult dat het gaat om de 6e generatie Pokémon, waarbij de speler terugkeert naar de Kalos-regio, oftewel de regio waar de games Pokémon X & Y zich afspelen.
De officiële beschrijving van Pokémon luidt: “In Lumiose City staat spelers een spannend nieuw avontuur te wachten, waar een stadsvernieuwingsplan wordt uitgevoerd om de stad te vormen tot een plek die zowel mensen als Pokémon toebehoort.” Het is daarmee aannemelijk dat de game zich afspeelt in één grote stad, in plaats van een complete open wereld.
De teaser liet ook zien dat Mega-evoluties terugkeren, wat dan wél weer een aangename verrassing is. De teaser hintte ook naar een futuristisch thema; in tegenstelling tot Pokémon Legends: Arceus lijken we dus in plaats van het verleden te gaan verkennen een grote stap in de toekomst te maken.
Ergens ook wel logisch: Pokémon Scarlet & Violet, ontdekken eveneens het verleden en de toekomst. The Pokémon Company lijkt nogmaals deze thematiek te gaan gebruiken voor de nieuwe Legends game. Scarlet & Violet-spelers kunnen ook binnenkort aan de slag met speciale raids waarbij een speciale versie van Venusaur, Blastoise, en Charizard te vangen is. Bekijk hieronder de herhaling van Pokémon Presents.
Maar verder dan dat, was het weer bar weinig. Ook de toevoeging van Pokémon Red en Blue aan het Nintendo Online abonnement werd niet aangekondigd. De reacties van fans zijn dan ook gematigd, aangezien er met name zorgen zijn over de graphics. Iets waar Pokémon de laatste paar games enorm veel steken heeft laten vallen.
Pokémon-fans hopen dan ook stiekem dat de game uit gaat komen voor de Nintendo Switch 2, die mogelijk binnenkort wordt aangekondigd waarbij gespeculeerd wordt over een release in 2025. Aangezien Pokémon: Legends Z-A is aangekondigd voor 2025, is het wellicht mogelijk dat de game met de lancering van de Nintendo Switch 2 uit zal komen.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!