Klassieke EA-games zoals 'Command & Conquer' nu te spelen via Steam

Games
vrijdag, 08 maart 2024 om 14:00
ea
Electronic Arts heeft gamers verrast door enkele van hun meest iconische pc-games opnieuw uit te brengen op Steam. Deze strategische zet opent niet alleen de deuren naar nostalgische herinneringen voor trouwe fans, maar biedt ook een unieke kans voor nieuwe generaties om kennis te maken met tijdloze klassiekers.
Een van de opvallende hoogtepunten van deze heruitgave is de Command & Conquer - The Ultimate Collection, waarmee spelers worden teruggevoerd naar de wortels van real-time strategie. Het stedenbouwgenre wordt eveneens goed vertegenwoordigd met de release van Sim City 3000 Unlimited, een titel die de creatieve geesten van spelers zal prikkelen. Dungeon Keeper-fans kunnen hun eigen kerker ontwerpen in zowel Dungeon Keeper Gold als Dungeon Keeper 2, terwijl liefhebbers van complexe strategie hun tanden kunnen zetten in Sid Meier’s Alpha Centauri Planetary Pack.
De lijst van heruitgegeven titels omvat ook god-game klassiekers zoals Populous, Populous 2: Trials of the Olympic Gods, en Populous: The Beginning. Voor avontuurlijke gamers is er de mogelijkheid om oorlogsmisdaden te dwarsbomen in The Saboteur. De keuze van EA om deze klassiekers op Steam uit te brengen, biedt spelers niet alleen gemak maar ook de mogelijkheid om herinneringen op te halen aan urenlang plezier en strategisch denken.
Voor de fans van het Star Wars-universum is er ook goed nieuws te melden: de langverwachte heruitgave van Star Wars Battlefront I & II Classic Collection zal binnenkort beschikbaar zijn. Deze aankondiging heeft al voor de nodige opwinding gezorgd onder Star Wars-liefhebbers, die reikhalzend uitkijken naar het herleven van epische gevechten uit het verleden.
Hoewel het wachten op Battlefront III nog voortduurt, biedt deze Classic Collection een uitstekend alternatief. Met de toevoeging van online multiplayer kunnen spelers zich verheugen op intense gevechten en samenwerkingen, waardoor het een nostalgische trip wordt voor veteranen en een boeiende ervaring voor nieuwkomers.
Het moge duidelijk zijn dat retro-liefhebbers voorlopig genoeg hebben om naar uit te kijken. Met de toffe classics van EA nu beschikbaar op Steam en de langverwachte Star Wars-heruitgaven van de Battlefront-games zullen wij ons de komende tijd niet vervelen.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!