Anime-wereld rouwt om overlijden van Dragon Ball-maker Akira Toriyama

TV en Series
vrijdag, 08 maart 2024 om 13:00
nokcmxb0u5ytlsu7rgs4ouia8dk
Velen van ons zijn opgegroeid met de avonturen van Goku en zijn vrienden, dit alles dankzij de maker van Dragon Ball, Akira Toriyama, die tot veel verdriet van fans onlangs is overleden. Het nieuws van het overlijden van de geprezen Dragon Ball-maker werd voor het eerst bekendgemaakt op 7 maart via de officiële website van de franchise.
"Met diepe droefheid informeren wij u dat mangamaker Akira Toriyama op 1 maart is overleden als gevolg van een acute subdurale hematoom," luidde een nieuwsupdate, medeondertekend door Toriyama's eigen Bird Studio en het pas opgerichte bedrijf dat verantwoordelijk is voor de Dragon Ball IP, Capsule Corporation Tokyo.
"Het spijt ons diep dat hij nog verschillende werken in de maak had met grote enthousiasme," ging de update verder. "We hopen dat de unieke creaties van Akira Toriyama nog lang geliefd zullen blijven bij iedereen.” Aangezien zijn overlijden enkele dagen voor de openbare aankondiging plaatsvond, informeerden de studio's de fans dat zijn begrafenisplechtigheid al had plaatsgevonden "met zijn familie en naaste verwanten."
De anime-wereld reageert geschokt op het nieuws en toont massaal medeleven aan Toriyama. De makers van One Piece en Naruto hebben hun condoleances geuit, en fans uiten op sociale media massaal hun respect voor de man die hun een prachtige kindertijd heeft bezorgd. Akira Toriyama mag dan niet meer fysiek onder ons zijn, zijn erfenis zal voor altijd voortleven in de harten van miljoenen die door zijn creaties werden betoverd.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!