'Oppenheimer'-ster Cillian Murphy favoriet als mogelijke nieuwe James Bond

Films
vrijdag, 08 maart 2024 om 12:00
cfgd6aap4gxeroeqbaffskfsq9q
Filmbazen zijn In de nasleep van No Time To Die nog altijd op zoek naar de perfecte opvolger voor de iconische rol van James Bond. De nieuwste naam die de ronde doet, is die van Cillian Murphy, vooral bekend van zijn rol als Tommy Shelby in Peaky Blinders en zijn recente sterrenrol in Oppenheimer.
Volgens The Sun is Cillian Murphy momenteel de 'talk of the town' en wordt hij beschouwd als de ultieme keuze om de Bond-franchise naar nieuwe hoogten te tillen. De producent van de Bond-films, Barbara Broccoli, heeft het afgelopen jaar nauwlettend de prestaties van Murphy in de gaten gehouden. Echter, de productie van de 26e Bond-film, gebaseerd op het personage van schrijver Ian Fleming, wordt pas verwacht te beginnen in het komende jaar, op zijn vroegst.
Clay Bunker, die een kleine rol had naast Murphy in Oppenheimer, is een van degenen die zijn steun heeft uitgesproken voor Murphy als de volgende James Bond. Hij wijst op Murphy's veelzijdigheid, van gangster Tommy Shelby in Peaky Blinders tot Scarecrow in de Dark Knight-trilogie, als bewijs dat Murphy perfect geschikt is voor de rol. Bunker zegt: "Cillian zou het prachtig doen. Het is grappig, want Cillian is de aardigste persoon, maar hij heeft die duistere kant, en er zit duisternis in Bond."
Actrice Christina Hogue voegt eraan toe dat het einde van de laatste 007-film een ideaal moment biedt om een nieuwe, frisse benadering van Bond te introduceren. Ze stelt: "Het laat het doek open voor iets compleet nieuws. Toen Daniel Craig het deed, brak hij een mal." Ook James Bond-ster Pierce Brosnan heeft zijn zegen gegeven aan Murphy: "Cillian zou uitstekend zijn in de rol van James Bond in His Majesty's Secret Service", verklaarde Brosnan aan de BBC.
Met een mix van duisternis, veelzijdigheid en een onmiskenbaar charisma lijkt Cillian Murphy een veelbelovende keuze om de iconische rol van James Bond nieuw leven in te blazen. Wie het uiteindelijk zal gaan worden is nog even afwachten, maar met de positieve tendens rondom Murphy lijkt het geen onwaarschijnlijke keuze.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!