Waargebeurde dramafilm met Matt Damon en Christian Bale vanaf vandaag nieuw op Netflix

Films
vrijdag, 15 maart 2024 om 23:00
qfy58nletpmcvnorcqg95t3kuwh
Voor liefhebbers van autosport en meeslepende biografische drama's is er goed nieuws: Ford v Ferrari is vanaf vandaag te zien op Netflix. Geregisseerd door James Mangold, vertelt deze film het waargebeurde verhaal van de intense rivaliteit tussen twee autofabrikanten tijdens de legendarische 24 uur van Le Mans in 1966.
De film volgt een team van Amerikaanse ingenieurs en technici, onder leiding van Carroll Shelby (gespeeld door Matt Damon), en de Britse racepiloot Ken Miles (gespeeld door Christian Bale), die worden ingehuurd door Henry Ford II en Lee Iacocca. Hun doel is om een Ford-raceauto te ontwerpen die de strijd aangaat met het dominante Ferrari-team.
Ford v Ferrari is gebaseerd op het geprezen non-fictieboek Go Like Hell: Ford, Ferrari, and Their Battle for Speed and Glory at Le Mans van A.J. Baime, dat de intense concurrentie tussen Ford en Ferrari gedetailleerd beschrijft. De film heeft meerdere Oscarnominaties mogen ontvangen waarbij het voor de montage en geluidsmontage werd bekroond.
Met een uitmuntende IMDb-score van 8.1 wordt de film hoog gewaardeerd door zowel kijkers als critici. In vergelijking daarmee heeft een andere recente biografische film over Enzo Ferrari, geregisseerd door Michael Mann en met Adam Driver in de hoofdrol, slechts een score van 6.5 behaald.
Netflix lijkt de weg naar het racecircuit steeds vaker te vinden waarbij de topper van James Mangold volgt op de eerdere Netflix-release van Gran Turismo en het nieuwe seizoen van Formula 1: Drive to Survive. Van alle race-gerelateerde films en series is Ford v Ferrari wel de absolute kers op de taart. De film won meerdere prijzen, heeft een ware sterrencast en is vanaf vandaag dan ook eindelijk te zien op Netflix. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!