Nieuwe film van 'Sound of Freedom'-maker Alejandro Monteverde scoort mega hoog

Films
zaterdag, 09 maart 2024 om 15:00
cabrini images mayor gould
Alejandro Monteverde brengt met Cabrini een indrukwekkend verhaal van hoop en doorzettingsvermogen naar het witte doek. De nieuwste film van regisseur Alejandro Monteverde, bekend van het veelgeprezen Sound of Freedom, heeft het publiek in Amerika al weten te betoveren.
Cabrini, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Francesca Cabrini, een Italiaanse immigrant die in 1889 in New York City arriveert, belicht haar moedige missie om huisvesting en gezondheidszorg te verkrijgen voor de meest kwetsbaren in de samenleving.
Francesca Cabrini, gespeeld door een indrukwekkende cast met onder andere Academy Award-genomineerde en Tony Award-winnende John Lithgow, en Emmy-genomineerde David Morse, komt naar voren als een krachtige en inspirerende figuur. De film vertelt het verhaal van Cabrini's strijd voor gelijkheid, gezondheid en geluk voor immigrantenwezen, en is de eerste biografische film over de Beschermheilige van Immigranten.
Met gebroken Engels en een fragiele gezondheid begint Cabrini aan een gedurfde missie om de vijandige burgemeester te overtuigen van de noodzaak om huisvesting en gezondheidszorg te bieden aan de meest kwetsbaren in de samenleving. Haar ondernemersgeest leidt tot de oprichting van een rijk van hoop dat de wereld nog nooit eerder heeft gezien.
Francesca Cabrini, genaturaliseerd tot Amerikaans staatsburger in 1909, werd in 1946 heilig verklaard door paus Pius XII en kreeg de titel van Beschermheilige van Immigranten. Haar indrukwekkende erfenis blijft tot op de dag van vandaag voortleven.
De film heeft in Amerika al lovende kritieken ontvangen, met een indrukwekkende 90% tomatenscore en een opvallende 98% publieksscore. Op IMDb scoort Cabrini een solide 7.9. Dit succes komt niet uit het niets, gezien het feit dat het team achter de schermen ook verantwoordelijk was voor Sound of Freedom, de 16e best verdienende onafhankelijke film aller tijden met een wereldwijde opbrengst van meer dan $240 miljoen.
De film werpt ook licht op het leven van Francesca Cabrini, geboren in 1850 in Noord-Italië. Ondanks haar aquafobie, een angst voor water die voortkwam uit bijna-verdrinking als kind, maakte Cabrini 23 transatlantische reizen als volwassene om missionair werk over de hele wereld te verrichten. Ze overwon haar angst en zette zich in voor de dienst van Jezus, wat resulteerde in 67 ziekenhuizen, weeshuizen en scholen over een periode van 34 jaar.
Hoewel het nog niet duidelijk is of Cabrini ook naar Nederland komt, gegeven het wisselende lot van eerdere Angel Studios-producties in Nederland, is er hoop op een bioscooprelease na het succes van Sound of Freedom. Houd onze website in de gaten voor updates over de mogelijke Nederlandse release van Cabrini. Voor nu kun je alvast genieten van de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!