Greta Gerwig en Warner Bros. in gesprek over Barbie 2: "We willen graag een vervolg maken"

Films
zaterdag, 09 maart 2024 om 16:00
ap7nrhtcoc19ujihj0gqw7eyjsy
De bioscoopkraker van Greta Gerwig, Barbie, krijgt, als het aan Warner Bros-directeur Pam Abdy ligt, een vervolg. Abdy zegt in gesprek met de BBC dat ze "graag een vervolg zou willen maken op de kaskraker Barbie", nadat de oorspronkelijke film wereldwijd het publiek in vuur en vlam heeft gezet.
Abdy, de medevoorzitter en CEO van Warner Bros Motion Picture Group, vertelde aan de BBC dat Warner Bros en Barbie-regisseur Greta Gerwig "altijd in gesprek zijn" over de mogelijkheid om hun succes met een nieuwe reis naar Barbie's unieke wereld te vervolgen. Abdy voegde eraan toe dat het "natuurlijk" pijnlijk was dat zowel Gerwig als Margot Robbie werden overgeslagen bij de Oscar-nominaties voor respectievelijk Beste Regisseur en Beste Hoofdrolspeelster. Ze noemde Gerwig een visionair en "een van de beste filmmakers van vandaag".
De Barbie-film heeft wereldwijd al $1,45 miljard opgebracht aan de box office en gaat de Academy Awards van aankomende zondagavond in met acht nominaties, waaronder die voor Beste Film. Ryan Gosling is genomineerd voor Beste Mannelijke Bijrol en zal ook live zijn nummer uit de film 'I'm Just Ken' opvoeren tijdens het evenement. Andere vermeldingen zijn er voor America Ferrara voor Beste Vrouwelijke Bijrol en Productieontwerp. Jacqueline Durran, eerder winnaar voor Anna Karenina en Little Women, is opnieuw genomineerd voor haar Kostuumontwerp.
De BBC meldt ook dat Gerwig, die het scenario heeft geschreven - waarvoor ze wel genomineerd is - samen met haar man Noah Baumbach, eerder deze week heeft gezegd dat ze openstaat voor het idee van een vervolg als ze een "ondertoon" voor de film kan vinden.
Hoewel een vervolg op Barbie op korte termijn dus uiterst onwaarschijnlijk lijkt, wijzen de lopende gesprekken er wel op dat een vervolg er uiteindelijk zal komen. Kijk jij uit naar Barbie 2?
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!