Moeder van Star Wars-acteur Jake Lloyd geeft update over zoon: "Het gaat steeds beter!"

Films
dinsdag, 12 maart 2024 om 9:52
5fu7fzy4nztsl1jap00ubiinaub
Dit jaar vieren Star Wars-fans het 25-jarig jubileum van Star Wars Episode I: The Phantom Menace, maar met één opmerkelijke afwezige: Jake Lloyd, de iconische acteur die de jonge Anakin Skywalker vertolkte. Een recent interview met Lisa Lloyd, Jakes moeder, werpt licht op zijn persoonlijke en mentale gezondheidsstrijd.
Sinds zijn iconische rol in The Phantom Menace is Jake Lloyd grotendeels uit de schijnwerpers gebleven. Zijn moeder, Lisa, deelt nu openhartig de uitdagingen waarmee Jake te maken heeft gehad, met de nadruk op zijn strijd tegen schizofrenie. Deze stoornis, die wereldwijd 1 op de 300 mensen treft, heeft op vele manieren invloed gehad op het leven van Jake.
Lisa onthult dat Jakes weg naar herstel bemoeilijkt werd door anosognosie, een neurologische aandoening die leidt tot een gebrek aan bewustzijn of ontkenning van symptomen. Ondanks verschillende medicijnen en behandelingen, bleef Jake vaak weerstandig tegen therapie, wat zijn toestand compliceerde.
Maar te midden van deze uitdagingen is er hoop. Jake Lloyd werkt momenteel succesvol aan het aanpakken van zijn mentale gezondheidsuitdagingen. Lisa deelt haar optimisme over zijn vooruitgang, waarbij ze opmerkt dat therapie en behandelingen aanzienlijke verbeteringen hebben teweeggebracht. Jake wordt socialer en herwint geleidelijk zijn enthousiasme voor activiteiten die hij voor zijn diagnose genoot.
Lisa deelt ook hartverwarmende momenten van Jakes herwonnen vreugde, zoals samen films kijken en het vieren van verjaardagen. Ze benadrukt dat de liefde voor Star Wars nog steeds springlevend is bij Jake, vooral voor de serie op Disney+ genaamd "Ahsoka".
Lisa weerlegt de misvatting dat negatieve reacties op The Phantom Menace Jake hebben doen stoppen met acteren. Ze wijst op een geschiedenis van schizofrenie aan de kant van Jakes biologische vader als mogelijke genetische aanleg. Ze benadrukt dat online negativiteit tijdens de release van de film niet de reden was voor Jakes terugtrekking.
Hoewel een terugkeer naar het Star Wars-universum voorlopig niet waarschijnlijk lijkt, blijft Lisa hoopvol voor het welzijn en geluk van haar zoon. Ze erkent Jakes liefde voor de franchise, die nog steeds regelmatig Star Wars T-shirts draagt en af en toe herkend wordt in het openbaar. Lisa blijft positief over Jakes voortdurende verbetering en laat de mogelijkheid open voor toekomstige kansen in de entertainmentindustrie. In de donkere uithoeken van de melkweg mag dan wel een persoonlijke strijd plaatsvinden, maar Jake Lloyd blijft een Star Wars-held!
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!