Populaire Marvel- en Star Wars-series krijgen fysieke 4K- en Blu-ray-release

TV en Series
dinsdag, 05 maart 2024 om 19:00
etovmqaulgunu34qlquplokevzo
Op 30 april brengt Disney vier van zijn populaire series uit op fysieke media. Dit omvat twee producties van Lucasfilm en twee van Marvel Studios. De betreffende series, Star Wars: Andor , Star Wars: Obi-Wan Kenobi, Marvel Studios' Moon Knight, en Marvel Studios' The Falcon and the Winter Soldier, worden individueel uitgebracht op 4K UHD en Blu-ray, voorzien van spetterende verzamelverpakkingen.
Deze aankondiging volgt op het besluit van Disney om de productie, distributie en marketing van fysieke media over te dragen aan Sony Pictures Entertainment. Ondanks de gestage afname van de fysieke verkoop blijft er een aanzienlijke overlap tussen de verzamelaars van 4K- en Blu-ray-schijven en de fans van de fantasy-, sciencefiction- en superheldengenres. Disney Home Entertainment richt zich specifiek op deze doelgroep en biedt vernieuwde boxart, concept art-kaarten en steelbook-verpakkingen voor alle vier de titels.
Naast featurettes en documentaires bevatten de releases van Moon Knight en The Falcon and the Winter Soldier verwijderde scènes uit hun respectievelijke series. Hoewel Andor en Obi-Wan Kenobi geen uitgesneden materiaal bevatten, bieden ze diepgaande featurettes zoals regisseurscommentaar door Deborah Chow.
Deze releases markeren de tweede reeks collector's editions van Disney Home Entertainment, na de succesvolle lancering van Loki Season 1, WandaVision, en seizoenen één en twee van The Mandalorian in 2023. Hoewel alle genoemde series momenteel beschikbaar zijn op Disney+, dienen deze fysieke sets als een waardevolle aanvulling voor fans. Met toekomstige seizoenen die nog op zich laten wachten, zoals de première van Andor: Seizoen 2 in 2025, bieden deze sets in ieder geval alvast een aangename toevoeging aan de collecties van liefhebbers van fysieke media.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!