Nieuwe DreamWorks-film behaalt een historisch dieptepunt op Rotten Tomatoes

Films
dinsdag, 05 maart 2024 om 20:00
woqmok2r5blujgvtk6p69twuuey
De nieuwe animatiefilm van DreamWorks, Megamind vs. The Doom Syndicate, heeft op Rotten Tomatoes een historisch dieptepunt bereikt, een resultaat dat niet in lijn is met de verwachtingen van de gerenommeerde animatiestudio. De langverwachte opvolger van de animatiefilm uit 2010 ging op 1 maart in première, samen met de serie Megamind Rules!.
In tegenstelling tot het overwegend positieve ontvangst van de originele DreamWorks-film, lijkt de Rotten Tomatoes-score van Megamind 2 eerder op een kritische mislukking. Op het moment van schrijven heeft Megamind vs. The Doom Syndicate de twijfelachtige eer om de eerste DreamWorks-productie te zijn met een goedkeuringsscore van 0% van critici op Rotten Tomatoes. Ter vergelijking behaalde Megamind uit 2010 een score van 73%.
De sequel vestigt ook een nieuw diepterecord voor de laagste score ooit voor een door DreamWorks geproduceerde film, waarmee het zelfs Shark Tale verslaat, die tot nu toe als de slechtste werd beschouwd met een score van 35%. De keuze van de studio om af te zien van de originele cast, bestaande uit Will Ferrell, Tina Fey en Jonah Hill, in combinatie met het beperkte budget en de rechtstreekse streamingrelease, wijst op voorhand al op een gebrek aan vertrouwen.
Megamind vs. The Doom Syndicate is overduidelijk een enorme teleurstelling. Opmerkelijk, aangezien het trackrecord van DreamWorks die normaal gezien altijd hoge scores weet te halen, zoals bij How to Train Your Dragon (99%), Chicken Run (97%) en Puss in Boots: The Last Wish (95%). Het is onbegrijpelijk dat het gerenommeerde animatiestudio dit soort matige troep durft uit te brengen. Megamind vs. The Doom Syndicate is momenteel beschikbaar op Peacock; het is onbekend of de film ook in Nederland te zien zal zijn. Bekijk de trailer hieronder.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!