Avontuurlijke animatiefilm uit 2022 vanaf vandaag te zien op Netflix

Films
zaterdag, 24 februari 2024 om 11:35
ldmrox637oxzffeariiq50mhy2y
Tad the Lost Explorer and the Emerald Tablet, in het Spaans bekend als Tadeo Jones 3. La tabla esmeralda, is een Spaanse animatiefilm uit 2022 die nu beschikbaar is op Netflix. Geregisseerd door Enrique Gato en geschreven door Josep Gatell en Manuel Burque, is deze film het vervolg op Tad, the Lost Explorer en Tad the Lost Explorer and the Secret of King Midas.
In dit nieuwe avontuur volgen we Ted, een archeoloog die altijd alles in de war schopt. Zijn ongelukkige acties leiden tot de vrijlating van een eeuwenoude vloek die het leven van zijn vrienden, Mummy, Jeff en Belzoni, bedreigt. Nu iedereen tegen hem is en hij alleen hulp krijgt van Sara, begint een reis die hem van Mexico naar Chicago en van Parijs tot Egypte zal brengen, alles in een poging om de vloek van de Mummie te stoppen.
De film is een productie van Telecinco Cinema, Lightbox Animation Studios, Ikiru Films, Anangu Grup en La Tadeopelícula AIE, met de deelname van Mediaset España, Movistar Plus+ en Mediterráneo Mediaset España Group. De begroting van de film wordt geschat op €11 miljoen. De soundtrack van de film, getiteld "Si tú me llamas," wordt uitgevoerd door Omar Montes en Belinda.
Wereldwijd gedistribueerd door Paramount Pictures, opende de film voor het eerst in Franse bioscopen op 24 augustus 2022, gevolgd door de Spaanse release op 26 augustus 2022. Het werd meteen de best verdienende film van het weekend in de Spaanse box office.
Bovendien had de film, tot dat moment in het jaar, zowel het op één na grootste openingsweekend voor een animatiefilm (na Minions: The Rise of Gru) als het op één na grootste openingsweekend voor een Spaanse film (na Father There Is Only One 3). In het Verenigd Koninkrijk en Ierland werd de film op 9 september 2022 uitgebracht onder de titel Tad the Lost Explorer and the Curse of the Mummy, ook gedistribueerd door Paramount.
De film heeft ook verschillende prijzen gewonnen, waaronder de 78e CEC Medals voor Beste Animatiefilm en de 15e Gaudí Awards voor Beste Animatiefilm. Tad the Lost Explorer and the Emerald Tablet is nu te zien op Netflix. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!