Avatar-franchise breidt verder uit: Nieuwe filmtrilogie en spin-off serie in ontwikkeling

Films
vrijdag, 23 februari 2024 om 12:45
ku98mbvvgi72wzceyrebclzmmfe
De live-action adaptatie van Avatar: The Last Airbender verovert momenteel de harten van kijkers op Netflix. Avatar-fans kunnen zich echter opmaken voor nog meer avonturen in de Avatar-wereld. Bryan Konietzko en Michael Dante DiMartino, de meesters achter de originele animatieserie en Legend of Korra, zijn druk bezig met de ontwikkeling van een reeks nieuwe vervolgfilms.
Hierbij volgen we de personages uit de oorspronkelijke animatieserie tijdens hun volwassen leven. In plaats van een traditionele live-action benadering zal de nieuwe Avatar-filmreeks geanimeerd zijn en wordt er gemikt op een bioscooprelease.
De films zullen naadloos aansluiten op Nickelodeons Avatar: The Last Airbender en de avonturen van Aang, Sokka, Katara en de rest van de Avatar-groep verkennen terwijl ze navigeren door de uitdagingen van de volwassen wereld. Deze films zullen tevens de leegtes vullen in wat er gebeurde tussen The Last Airbender en The Legend of Korra.
De getalenteerde regisseur Lauren Montgomery, bekend van haar werk aan de oorspronkelijke serie en Voltron: Legendary Defender, staat aan het roer van deze veelbelovende projecten. Hoewel specifieke details over de filmtrilogie nog schaars zijn, weten we wel dat het eerste deel gepland staat voor release op 10 oktober 2025.
Daarnaast is er een spannende spin-off serie in de maak, die zich afspeelt 100 jaar na Legend of Korra en een futuristische blik werpt op de wereld van Avatar. Ook deze serie staat op de planning voor een release in 2025. Voor het jaar 2026 staat er zelfs een film op de rol die zich richt op Vuurprins Zuko, maar helaas is daar verder weinig informatie over bekend.
Het is in ieder geval duidelijk dat de populariteit van de animatieserie naar nieuwe hoogten stijgt. De live-action adaptatie zal ongetwijfeld een hernieuwde belangstelling opwekken voor de originele animatieserie. Er wordt ook al hard gewerkt aan het tweede seizoen van de live-action adaptatie, al is het nog even wachten tot Netflix groen licht geeft voor een tweede seizoen. Maar, gezien de enorme hype rondom de serie, is het haast ondenkbaar dat ze geen vervolgseizoen gaan maken.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!