IJskoningin Jutta Leerdam schittert in gelikte Netflix-reclame van 'Avatar: The Last Airbender'

TV en Series
donderdag, 22 februari 2024 om 18:19
jutta
Netflix lijkt hoog in te zetten op de nieuwe Avatar: The Last Airbender-serie. Het is alweer een tijdje geleden dat we zó'n uitgebreide grote marketingcampagne hebben gezien van de streamingdienst. Opmerkelijk is ook dat het om professionele sporters gaat die worden opgetrommeld voor een reclamefilmpje. Na Serena Williams eerder deze week is het nu – op de dag van de lancering - ook de beurt aan onze eigen ijskoningin Jutta Leerdam.
De live-action adaptatie van de populaire Nickelodeon-serie is vanaf vandaag te zien op Netflix. Iets waar de streamingdienst de laatste weken geen geheim van heeft gemaakt aangezien – opmerkelijk genoeg – de serie op enorm veel aandacht kan rekenen in de media. Van RTL Boulevard tot de podcast van Power Unlimited, er is geen ontkomen aan.
Naast alle media-aandacht heeft de streamingdienst ook topsporters weten te strikken voor een reclamefilmpje. Eerder deze week zagen we tennisster Serena Williams al in haar zogenaamde "Avatar State" en vanaf vandaag is ook schaatsster Jutta Leerdam te zien in een reclame.
De serie kreeg in aanloop naar de release wat kritiek te verduren, zo zou het personage Sokka dusdanig herschreven zijn dat zijn zogenaamde seksistische, vrouwonvriendelijke grappen zijn geschrapt. Wat volgens velen op social media geen recht doet aan de karakterontwikkeling die hij in de animatieserie doormaakt. Ook vertrokken de originele makers na creatieve verschillen, wat enige bezorgdheid veroorzaakte onder fans.
Het verhaal van Avatar: The Last Airbender draait om Aang, een jonge Air Nomad. Als de laatste van zijn soort is hij voorbestemd om de volgende Avatar te worden. Samen met zijn nieuwe vrienden Sokka en Katara, leden van de Southern Water Tribe, begint Aang aan een spannende reis vol actie en avontuur om de wereld te redden en de angstaanjagende opmars van de Vuurnatie te stoppen.
Nu de serie eindelijk te zien is, zijn de eerste reacties gemengd; critici zijn gematigd positief met hier en daar een negatieve recensie, een trend die ook terug te vinden is onder social media gebruikers. Het is dus nog lastig in te schatten of de serie een grote hit zal worden voor Netflix. Op het moment van schrijven kan de serie in ieder geval alvast rekenen op een IMDb-score van 8.1, terwijl Rotten Tomatoes een Audience score van 79% noteert. Houd onze website in de gaten voor onze recensie van Avatar: The Last Airbender.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!