Netflix geeft een betoverend voorproefje van nieuwe fantasyserie 'Ronja de Roversdochter'

TV en Series
woensdag, 21 februari 2024 om 15:35
lvksjyjizzwmnhjgnikkslbt01i
Netflix heeft zojuist een betoverend voorproefje vrijgegeven van Ronja de Roversdochter, een opwindende nieuwe fantasyserie gebaseerd op het tijdloze verhaal van Astrid Lindgren. Gepland voor release op 28 maart, belooft deze herinterpretatie van het klassieke verhaal, geschreven door Hans Rosenfeldt en geproduceerd door Filmlance, kijkers mee te nemen op een meeslepend avontuur in het middeleeuwse Scandinavië.
Ronja de Roversdochter, opgedeeld in twee delen, onthult het leven van Ronja (Kerstin Linden), een geestig meisje geboren te midden van een roversbende in een majestueus kasteel. Haar ontdekking van het magische bos en de ontmoeting met Birk (Jack Bergenholtz-Henriksson), een jongen uit een rivaliserende bende, leggen de basis voor een aangrijpend verhaal van verboden vriendschap en duistere familievetes.
De serie, geproduceerd door Filmlance International in samenwerking met verschillende internationale partners en met steun van de Europese Unie en Creative Europe, vertegenwoordigt een mondiale samenwerking op het gebied van entertainment. Het samenspel van elementen uit familie, fantasy en avontuur belooft een onvergetelijke kijkervaring voor zowel jong als oud.
Met de onthulling van de eerste beelden en de aankondiging van de releasedatum lijkt Ronja de Roversdochter weer een fijne toevoeging te worden aan het Netflix-aanbod. De streamingdienst deelde eerder vandaag de eerste beelden en heeft ons in ieder geval al aangenaam weten te verrassen. Het verhaal van Ronja wordt verteld in twee delen, waarvan het eerste deel vanaf 28 maart te streamen is via Netflix. Het is vooralsnog niet duidelijk wanneer abonnees het tweede deel voorgeschoteld krijgen. Bekijk hieronder de 'first look' van Netflix.
Voor degenen die niet kunnen wachten op de serie, kunnen we ten zeerste de Japanse anime-versie aanraden. Studio Ghibli waagde zich namelijk in 1984 al aan een hervertelling van het beroemde verhaal van Astrid Lindgren. De zoon van de legendarische Hayao Miyazaki, Goro Miyazaki, is verantwoordelijk voor de anime-serie Ronja, the Robber’s Daughter.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!