Regisseur Oliver Stone volgende maand in Nederland voor nieuwe film 'Nuclear Now'

Films
dinsdag, 20 februari 2024 om 21:00
foto oliver stone via gage skidmore cc by sa 20 wikimedia commons
Op 17 maart staat het Koninklijk Theater Tuschinski in Amsterdam in het teken van de Nederlandse première van Nuclear Now, de nieuwste documentaire van regisseur Oliver Stone. Stone, bekend om zijn met een Oscar bekroonde films zoals JFK en Platoon, presenteert met deze film een pleidooi voor kernenergie als veilige en duurzame energiebron, en als een cruciaal instrument in de wereldwijde strijd tegen klimaatverandering.
In samenwerking met Amstelfilm en WePlanet Nederland deelt Stone zijn visie op kernenergie. Hij benadrukt niet alleen de veiligheid en milieuvriendelijkheid van deze energiebron, maar positioneert het ook als een onmisbaar middel in de aanpak van klimaatverandering.
Op 17 maart vindt de première plaats in Koninklijk Theater Tuschinski, waar Oliver Stone zelf aanwezig zal zijn. De avond wordt gemodereerd door journalist Roderick Veelo en biedt sprekers zoals Ad Louter (CEO van Urenco), Marco Visscher (auteur van De Energietransitie) en Olguita Oudendijk (directeur WePlanet Nederland) een platform om hun perspectieven te delen.
Na de première zal Nuclear Now in diverse geselecteerde bioscopen door het land worden vertoond, inclusief aanvullende programmering. Amstelfilm brengt de documentaire vanaf 21 maart regulier uit in bioscopen door het hele land.
De keuze van Oliver Stone om actief deel te nemen aan de première illustreert zijn betrokkenheid bij het onderwerp en zijn bereidheid om een dialoog aan te gaan over de rol van kernenergie in de moderne samenleving. Deze avond biedt niet alleen een diepgaande blik op het onderwerp maar nodigt ook het publiek uit om na te denken over de toekomst van kernenergie in het streven naar een duurzamere wereld. Ook zal er, ongetwijfeld, ruimte zijn voor vragen aan de regisseur.
Bekijk hieronder de trailer van Stones nieuwste documentaire Nuclear Now.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!