'Avatar: The Last Airbender' vanaf vandaag te zien op Netflix

TV en Series
donderdag, 22 februari 2024 om 7:00
h6pxiemunwd0g73qzjtdpqlapk
Vanaf vandaag is de nieuwe Netflix-serie Avatar: The Last Airbender te zien op de streamingdienst. De live-action adaptatie van de populaire Nickelodeon-animatieserie heeft de laatste weken veel aandacht weten te trekken, waarbij Netflix alles uit de kast heeft gehaald om de anticipatie rondom de serie tot grote hoogtes te laten stijgen.
Zo mocht Serena Williams eerder deze week nog optreden in een reclame, wat weer voor de nodige extra aandacht in de media heeft gezorgd. Alle extra (positieve) aandacht lijkt ook wel nodig te zijn, aangezien de serie in aanloop naar de release niet zonder kleerscheuren ervan af is gekomen. Zo zijn de originele makers vertrokken vanwege creatieve keuzes die gemaakt werden en waardoor de live-action adaptatie te veel zou afwijken van de originele animatieserie.
Het verhaal van Avatar: The Last Airbender begint wanneer Aang, een jonge Air Nomad, ontwaakt. Als de laatste van zijn soort is hij voorbestemd om de volgende Avatar te worden. Samen met zijn nieuwe vrienden Sokka en Katara, leden van de Southern Water Tribe, begint Aang aan een spannende reis vol actie om de wereld te redden en de angstaanjagende opmars van de Vuurnatie te stoppen.
De officiële beschrijving luidt: "Water. Aarde. Vuur. Lucht. De vier naties leefden ooit in harmonie, met de Avatar als meester van alle vier de elementen, die vrede handhaafde tussen hen. Maar alles veranderde toen de Vuurnatie aanviel en de Luchtnomaden uitroeide, de eerste stap van de vuurstuurders naar de verovering van de wereld. Met de huidige incarnatie van de Avatar nog niet verschenen, heeft de wereld de hoop verloren."
Ondanks aanvankelijke twijfels lijkt Netflix hoe dan ook hoog in te zetten met de nieuwe serie. Na eerder succes te hebben geboekt met de live-action adaptatie van de populaire anime One Piece, hoopt de streamingdienst met Avatar: The Last Airbender opnieuw een grote slag te slaan. Alle afleveringen zijn vanaf vandaag te zien op de streamingdienst. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!